Как да се освободим от миналото?

  • Сподели:
Как да се освободим от миналото?

Любовта е единствената реалност - ТУК и СЕГА.

Страховете ни са на МИНАЛОТО.

Как да се освободим от миналото? И защо ни е нужно това?

Предполагаемите причини за нашето страдание СЕГА са в миналото. Нашето Его ни подтиква да стоим вкопчени в страха и страданието, а не в любовта, защото така то мисли, че ни предпазва от ново нараняване и ново страдание.

Но вкопчени в миналото, ние не живеем тук и сега. Стоим в миналото, защото има нещо недовършено в нашите взаимоотношения. Стоим разстроени от събития и породилите ги чувства и това е причината да не сме щастливи днес, да не сме в енергията на любовта.

Можем да се освободим от страданието като се освободим от миналото. Нашата духовна същност ни води към осъзнаване как точно става това - през прошката. Нашето страдание, плод на миналото, изчезва в мига, когато простим на себе си и на другите.

В нашите взаимоотношения ние почти никога не се разстройваме поради предполагаеми от нас причини. А поради нещо от минали взаимоотношения, останали недовършени. По този начин ние не сме успели да се освободим от влиянието им и ги пренасяме върху днешните ни взаимоотношения…

Мислите и чувствата, свързани с невъзможността ни да простим, са корените на нашето страдание днес. Прощавайки на себе си и на другите, ние се освобождаваме от миналото, късаме тази невидима нишка, която ни държи здраво.

Когато ни е невъзможно да простим, ние привличаме новите хора и влизаме в нови взаимоотношения с цел да отработим стари травми от миналото. Свързваме се с точно определени хора, за да възпроизведем болезнени минали конфликти. И това става несъзнателно, защото душата ни копнее да ги разрешим. А разрешим ли ги, ние по този начин се освобождаваме от миналото.

И така се случва, че имаме нови партньори в живота си, или нови колеги, или нови приятели и назрява някакъв конфликт между нас, а се оказва, че конфликтът може да няма нищо общо с човека срещу нас! А да си го носим от минали наши преживявания.

Целебно е да се върнем към миналото и да "излекуваме" старите си недовършени взаимоотношения. Да си признаем, че съществува страхът, съществува болката, разочарованието и да простим. Или ако ни е трудно, поне да си дадем намерение за това.

Да, трудно е да си признаем това, защото зад това стои много страдание и по-често не си признаваме конфликта; понякога дори сме склонни да го отричаме, сякаш никога не е съществувал. Но когато се свържем с миналото и не бягаме от разочарованието, ние даваме възможност да пренапишем нашата история по нов, целебен начин.

Даваме възможност на себе си да се свържем с енергията на Любовта.

Още по темата на Курс НЛП

Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.

Хипноза "Отговор на въпрос"