Страхът - първият убиец на мечтите

  • Сподели:
Страхът - първият убиец на мечтите

''Единственото нещо, което може да попречи на мечтите ти да се сбъднат си самият ти!'' – Том Брадли

Огромен процент от хората умишлено потискат едни от най-светлите и красиви свои желания, дори без да са успели да им дадат шанс за развитие, а когато човек всячески се стреми да стопира и малкото хубави свои мечти, той парализира и своето щастие. Когато не сме се впуснали в борбата за сбъдването на своите желания, ние в действителност, няма как да знаем какви промени ще донесат в живота ни и как ще се отразят на душевния ни комфорт. 

Всеки човек по света има свои точно определени мечти, но когато се страхува да ги пусне на повърхността и да им даде шанс да се развиват, той доброволно се отказва от възможността да опита нещо ново и да промени бъдещето си. Когато в главата ни сме настроили изчакващия механизъм, постепенно започваме да си мислим, че имаме време за всичко и започваме да поставяме на заден план своите най-съкровени желания, докато в един даден момент разбираме, че времето в действителност не работи в наша полза и в крайна сметка, сме пропуснали много нови възможности да сбъднем мечтите си и да живеем по начина, по който искаме. 

Животът е тук и сега, а докато се крием зад различни оправдания и поставяме стопиращи бариери, които да ограничават нашата фантазия и вярата, че ще се справим, започваме да губим – губим време, губим мечтите си и губим възможността да бъдем щастливи.

''Следвай смело посоката на мечтите си! Живей живота, който винаги си си представял!'' – Хенри Дейвид Торо

Сами разбирате, колко е важно човек да атакува своите цели и да им даде свобода да се развиват, дори тогава, когато тези желания не са ни донесли нужното удовлетворение, ние не трябва да спираме да гоним целите си, защото по-важното от всичко останало е, че ние сме направили своя избор да опитаме и не сме се скрили зад своите безсмислени оправдания чакащи постоянно някакво чудо да се случи, без да сме положили усилия в тази посока, няма как да стане и това е самата реалност. 

Защо трябва да правим толкова много компромиси и то такива, които са в наша вреда и цял живот да потискаме най-силните си желания, защото са ни внушили, че не можем нещо повече. За да бъдем истински щастливи от своя живот, ние трябва стъпка по стъпка да сбъдваме мечтите си, а най-добрият начин, по който можем да го постигнем е, да не се отказваме тогава, когато страхът ни е завладял и обстоятелствата ни притискат. Точно тогава трябва да се заредим с енергия и да покажем на себе си, колко силни и упорите сме в действителност и как без проблем, можем да се справим с всички предизвикателства по пътя към мечтите си.

И когато в края на дните ни дойде моментът за равносметка, ние трябва да сме подготвили този дълъг списък със сбъднатите ни желания, благодарение на който сме се чувствали удовлетворени от себе си и не сме изживели дните си напразно! За да можем да постигнем своите цели, на първо място трябва да ги подредим ясно в главата си, след което да се наслаждаваме на всяка стъпка, която е успяла да ни доближи до победата, защото животът е борба в която оцеляват тези, които имат смелостта да атакуват първи своите мечти!