Как да се свържем с нашето подсъзнание?

  • Сподели:
Как да се свържем с нашето подсъзнание?

Свързването с нашето подсъзнание става чрез сигнали на тялото. Директно от подсъзнанието си, можем да получим всяка интересуваща ни информация (за нас) през продължителна практика. Това става чрез интуицията.

Как да общуваме с нашето подсъзнание?

Подсъзнанието е част от нас. То е един наш приятел, с който можем винаги да си поговорим и да получим от него добър съвет, т.е. то може да ни взаимодейства продуктивно.

В подсъзнанието се намират всичките ни страхове и потиснати желания. То е винаги с нас.

Как да се свържем с него?

Подсъзнанието - това сме ние самите. То знае точно толкова, колкото ние и все пак има по-големи възможности от нас. В него протича непрекъснат обем на информация, то знае и помни и забравените ни желания. Подсъзнанието е склад, който помни и складира всичките ни мечти.

Един начин да си общуваме и да търсим от него отговори е като наблюдаваме тялото си. За тази цел се настаняваме удобно седнали или легнали, в тихо помещение, необезпокоявани от никой за 15 - 20 минути. Дишаме спокойно, в естествен ритъм. Усещаме се тук и сега. Очите са затворени. След което се обръщаме към подсъзнанието си вежливо, с молба:

"Каня моето подсъзнание тук, при мен и го моля да се свържа с него. Моля те да влезеш в диалог с мен."

Бъдете търпеливи, тихи, смирени. Понякога отговорът идва веднага, понякога - по-късно, след часове, а може да минат и дни. Разбираме по това, че проблемите ни се разрешават сякаш сами, от само себе си.

Чрез сигнали на тялото, понякога едва доловими, ние получаваме отговорите.

Първо молим нашето подсъзнание да ни даде знак как ще ни отговаря за Да и как - за НЕ. Нужно е малко време за това - 5 - 7 минути. Даваме си време да отпуснем тялото, да отпуснем контрола върху мислите си. Стоим по възможност без никакви очаквания, съсредоточено и фокусирано в тази практика.

За отговор ДА можем да усетим леко потрепване в цялото тяло, а може леко потрепване на конкретно място в нашето тяло - ръка, пръст, очи, клепачи... А може да е леко поклащане на тялото (ако сме седнали). Може да се появи гъдел. Може да "чуем" отговора.

А може и да го "видим", със затворени очи, във вид на цветно петно, лъч и каквато форма и цвят се появи.

За отговор НЕ също можем да попитаме по същия начин. Най-често не получаваме отговор и това е ОК. Ако може да получим и конкретен отговор.

След като сме уточнили как ще ни отговаря подсъзнанието за Да и за НЕ, започваме да задаваме въпросите си, без да бързаме. Тези въпроси трябва да са кратки, ясни, не двузначни, на които подсъзнанието да може да отговори ясно с ДА или НЕ, никакъв друг отговор. Ако липсва отговор, значи, че нямаме връзка с него, а не че се колебае или не иска да ви отговори.

Ние знаем всички отговори, те са вътре в нас, и ние сами бихме могли да си отговорим, без да се допитваме до подсъзнанието ни.

Но дали обмисляме всички възможни последици от нашите желания? Колкото и да обръщаме внимание на плюсовете, ползите и предимствата от нашите искания, толкова и понякога не можем да ги видим ясно.

Когато се упражняваме и си изградим този навик да се свързваме с подсъзнанието си, след това става лесно - започваме директно да общуваме с интуицията си, когато си пожелаем. Тя е винаги с нас.

Заповядай в група на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".