Как да си формулираме мечтите?

  • Сподели:
Как да си формулираме мечтите?

Има няколко условия, за да може нашите мечти да се сбъднат. Всички те са от голямо значение:

1. Ясно формулирай всяка една мечта

Мечтата трябва да е описана кратко. (нова кола)

Мечтата трябва да съдържа лично местоимение (Аз имам нова кола.)

Мечтата трябва да е в сегашно време (Аз имам нова кола.)

Мечтата трябва да е конкретна. (Аз имам нова кола VOLVO XC60, бяла)

Мечтата трябва да има краен срок. (Аз имам нова кола VOLVO XC60, бяла, до юни 2018 г.)

2. Повярвай в мечтата си

Да мечтаеш, че ще имаш нова кола VOLVO XC60, бяла, до юни 2018 г. не е достатъчно. Ти трябва да повярваш, че ще стане. Няма значение дали някой друг вярва. Не мисли как ще стане, а си се представи как вече я имаш, как я шофираш, къде първо ще отидеш с нея, кой ще возиш в нея. Помириши как мирише отвътре, представи си как се чувстваш в нея, какви емоции ти носи, какво настроение.

3. Докато формулираш мечтите си, прави го с ентусиазъм

Мислиш ли за мечтата си всеки ден? А колко пъти на ден мислиш? Влагаш ли цялата си страст, докато го правиш? Предлагам ти да го правиш по план, поне 3 пъти на ден. Ако го правиш мълчешком и някой те гледа отстрани, нека усети как гориш в това, за което мислиш в настоящия момент.

4. Напиши мечтите си

Всички успели хора призовават мечтите да са в писмен вид. Направи си поне 15-20 листчета (картончета) и нека те стоят пред очите ти. На всяко картонче нека има по една мечта. Мечтите могат да се разпределят по сфери - пари, здраве, семейство, лични постижения и др. Написаното с ентусиазъм дава много сили и въодушевление.

5. Предприеми действия

Направи план за постигане на мечтата. Направи го вълнуващо. Нека това са бъдещите ти постижения - как ще се сдобиеш с необходимите пари, как ще спестяваш, към кой можеш да се обърнеш за помощ. Конкретизирай дали това е краткосрочна или дългосрочна мечта. Краткосрочна е до 90 дни. Мислейки за мечтата си, поемаш отговорност за живота си, намираш нови възможности.

"Напиши мечтите си и те ще заблестят!", Том Хопкинс

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".