Как да станем интересни за другите?

  • Сподели:
Как да станем интересни за другите?

Харизмата може да се развива. Силата на воля може да се развива. Креативността може да се развива. Паметта може да се развива. Човекът е много пластичен материал, необходимо е само се научим да работим с него.

Какво друго може да се направи по-хубаво? Направете живота си и самия себе си по-интересен за другите. Ръсел Дейвис, колумнист на списание Wired, дава няколко съвета. За начало Дейвис препоръчва две основни правила:

Интересни са само любознателните хора. Разширявайте хоризонта си, интересувайте се от много неща. Научете.

Интересните хора винаги имат какво да споделят. Никой няма се интересува от вас, ако нямате какво да кажете.

Начините човек да бъде интересен Ръсел обобщава в десет точки:

1. Правете всеки ден най-малко по една снимка и я споделяйте във "Фликър"  или в социална мрежа. Този малък ритуал ще ви принуди да се оглеждате наоколо за интересни неща, а публикуването в интернет е начин да споделяте с други хора.

2. Създайте си блог и пишете поне по една тема на седмица. Причините са същите: ако нямате какво да кажете, кой ще се заинтересува от вас?

3. Купете си тетрадка за цитати и интересни идеи (може и електронен вариант).

4. Всяка седмица прочетете поне едно ново списание или уебсайт. Интересните хора се интересуват от много неща. Новият опит е най-лесно да се намери там, където още не сте търсили.

5. Всяка седмица правете по едно интервю. Ако имате желание го публикувайте. Основното нещо – да се научите да слушате.

6. Колекционирайте нещо неочаквано. Развийте страст за нещо. Намерете други със същата страст.

7. Поне веднъж седмично влезте в някое кафе за час и слушайте това, което се говори на другите маси. Отбелязвайте си какви са грижите на хората, тяхната реч и модели на поведение.

8. Всеки месец напишете своето мнение в блога (не по-малко от 50 думи) за книга, филм, игра или произведение на изкуството, които са ви направили впечатление.

9. Направете нещо със собствените си ръце. Изрежете, залепете, рисувайте, сглобете от Лего.

10. Четете книги. Блогове, сайтове, вестници, списания не могат да заместят добрите стари книги. В книгите има по-малко шум и много идеи.

Източник: bg.checkonline4you.com