Как действително работи Законът за привличането?

  • Сподели:
Как действително работи Законът за привличането?

Колкото повече взимаш, толкова по-малко ще получаваш. Грешката ти е в това, че ти искаш и взимаш онова, което не ти е необходимо, защото усещаш живота си празен без него.

Но празнотата не води до пълнота. Води отново до празнота. Съдбата не е несправедлива – напротив. Вселената не би могла да съществува без баланс. Човекът не би могъл да съществува без баланс. Всичко, което ти се случва е следствие на Закона на този баланс.

Всичко е въпрос на даване. Знам, че всеки, който дава, иска да получи същото в замяна. Но Вселената не работи с материалности или със земни човешки потребности. Тя борави в енергия.

Енергията, която ти си вложил, правейки нещо, ще се върне при теб. Не по начина, който очакваш, а по начина, по който ще я усетиш със силата, с която си я "изхвърлил" от себе си.

Ако искаш любов в живота си и мислиш, че ако помагаш на другите да намерят любовта, съответно и ти ще получиш. Грешиш. Това, което ще се върне при теб е единствено силата от енергията, която си вложил. Под каква форма ли? Под каквато ти е най-необходима.

Довери се на Вселената! Тя знае много по-добре от теб какво ти е необходимо. Тя има нужда от баланс. Има нужда ти да си балансиран, затова ще те поставя в равновесие. Искаш или не.

Доброто, което си направил за друг, може дори да не се върне при теб (при твоето материално тяло), ами да отиде при твой близък и обичан човек, защото именно това ще бъде начинът, по който ти ще усетиш силата на добротата, която си извършил.

Това е причината хората да не вярват в Закона на привличането. Те очакват реципрочност. Човешка реципрочност. Танто за танто. Давам любов, значи трябва да получа любов. Давам пари, значи трябва да получа пари.

Не, ти не даваш нито любов, нито пари. Ти даваш енергия. Ти даваш част от своята Душа, влагайки тази енергия в акта на даване. А това е много, много повече!

Срещите на Душите са уговорени много преди телата да се видят. Уроците са избрани, много преди да слезем на Земята. Потенциалът вътре в нас е закодиран. Каквото трябва да получиш, ти ще получиш. Не се сърди на Бог и на Вселената, когато не отговарят на молитвите и желанията ти. Това просто не са правилните неща за теб.

Или още не им е дошло времето. Или още не си ги заслужил, не си готов да се справиш с тях. Или идват, но под друга форма. Спри, затвори очи, усети, ослушай се. Имаш всичко, което ти е необходимо. Останалото ще дойде, когато енергиите трябва да бъдат изравнени. Ако мислиш, че не получаваш достатъчно, значи не даваш достатъчно.

Не мисли за самия акт на даване. Той, сам по себе си, не означава нищо. Мисли за онова, което влагаш от себе си, когато даваш. Когато съз(даваш). Когато съ(творя)ваш от сърцето си. Защото всичко, което твориш от сърце, е акт на даване. И той ще стигне до когото трябва, без изобщо да е необходимо ти да правиш нещо повече.

Запомни, връща се вибрацията, енергията, която си вложил, а не действието, което си извършил. Връща се по начин, по който ще усетиш напълно реципрочно даденото от теб върху себе си.