Как харчим парите според зодията си

  • Сподели:
Как харчим парите според зодията си

Вярно, че щастието не е само в парите, но всеки обича да ги има в прилично количество. Не всеки обаче знае, че неговият зодиакален знак е в голяма степен негов финансов съветник. Звездите могат да ви направят по-богати и да ви помогнат да стабилизирате домашния си бюджет, ако се вслушате в хороскопа си.

Щедрият Овен

Овенът не обича да се подчинява, затова и гледа да има възможно по-малко шефове над себе си. Или пък захваща частен бизнес. Аналогично е и отношението му към парите. Той се бунтува ако липсата им му налага да се ограничава. Оттам и силната амбиция винаги да има достатъчно пари, за да си откупи известна свобода и независимост.

В паричните дела поведението на Овена е либерално и щедро, граничещо с разточителство. Той може да остави например бакшиш, който е далеч над възможностите му.

Съвет към Овните: Наложете си да сравнявате цените, когато пазарувате, дори и това да не отговаря на нетърпеливата ви натура.

Пестеливият Телец

Навеки неразделни – това са Телеца и неговите пари. Не всички, родени под този знак са милионери, но пък и почти никой не мизерува. Натрупването на пари при Телеца е само въпрос на време. Ако трябва да започне от нулата, той бавно, но сигурно, тухла по тухла ще изгражда империята си. И е изключително пестелив, докато я построи.

Не може да се каже, че Телецът е стиснат. Той ще помогне на приятелите си, ако наистина са в нужда. Срещу дадените назаем пари, обаче ще поиска разписка, дори от най-близкия си човек. Сигурното си е сигурно, а за Телеца сигурността е над всичко. Затова и не му трябват съвети как да се разпорежда с парите си, той си го умее най-добре.

Ловките Близнаци

Колко жалко, че джебчийството, подправянето на чекове и разплащането с фалшиви банкноти се преследват от закона! Иначе надарените и ловки Близнаци именно тук биха били в стихията си. Онези от тях, които въпреки риска опитат сръчността си, обикновено успяват. С това, разбира се, не ви приканваме да смените професията си с някое от горепосочените занимания.

Ориентирайте се към занятие, което да ви носи пари по честен начин, станете например търговски представител. С пословичната си убедителност Близнаците ще накарат и ескимоса да си купи хладилник. Иначе при тях цари двойнственост във финансовата сфера. Те могат, от една страна, да бъдат невероятно щедри, и от друга, да проявяват изведнъж ужасно скъперничество.

По принцип Близнаците не са особено склонни да трупат пари. Затова за тях ще е полезно да имат спестовна сметка, като всеки месец превеждат по нея известна част от заплатата си. Важното е тези пари да не са им на постоянно разположение. Така Близнаците ще надхитрят самите себе си и след известно време с радост ще установят, че разполагат с доста прилична сума.

Предпазливият Рак

Роденият под знака на Рака от нищо не се бои така, както от финансово разорение. Колкото и пари да е спестил, той все се чувства в несигурност. И от предпазливост иска да натрупа още. Когато един Рак каже, че е пред фалит, това вероятно означава, че са му останали само още няколко хиляди. За черни дни той гарантирано е сложил нещо настрана.

Никой не управлява състоянието си така добре, както пестеливият рак. Едва ли е случайно, че Рокфелер е бил Рак... Рядко ще видите Рак да хвърля пари на вятъра. Въпреки това той ще услужи с пари на човек в затруднено положение.

Но само в случай, че не се е намерил никой друг, който да го стори преди него. И това не е егоизъм, а инстинкт за самосъхранение. И така, който не е роден под знака на Рака, но има близък човек от тази зодия, спокойно може да му повери финансите си.

Влюбеният в лукса Лъв

За Лъва всичко трябва да бъде първокласно и луксозно. Дори и ако самият той не е от най-богатите. Затова и Лъвовете често изпадат в затруднение. Спестовността им е напълно чужда. И все пак роденият под този знак винаги ще намери начин да се върне към разточителния си стил на живот, пък било то и на кредит...

Лъвът е щедър не само към себе си. Всички около него се възползват от неговата разточителност, от честите подаръци и почерпки. Важно правило: Ако сте роден под знака на Лъва, но не разполагате с неограничени средства, налагайте си отвреме навреме самоограничения!

Оставяйте кредитната си карта вкъщи. Носете със себе си само малка сума за в краен случай. Колкото може по-често плащайте в брой, за да видите как бързо се топят парите.

Коректната Дева

Когато Девата си купува билет за градския транспорт, тя почти стопроцентово подава на продавачката точната сума. И през ум не и минава да развали някоя по-едра банкнота. Изключителна рядкост е Девата да пръска безразборно парите си. Тя цени спокойния, хармоничен начин на живот, без особено изхвърляне. Същото отношение има и към парите.

Затова на родените под този знак може да се даде съвет от време навреме спокойно да си позволяват и по нещо "по така" - съвсем спонтанно, без да гледат цената. Положително няма да съжаляват. Чувството, че са излезли от рамката, ще им създаде положителна настройка и ще усетят превъзходството спрямо онези, които са ги смятали за еснафи.

Девите обичат да помагат финансово на близките си, които са в нужда, но самите те не позволяват някой да ги подкрепя парично, защото намират, че най-лошо е да бъдеш задължен някому. Затова само в краен случай взимат кредит или купуват нещо на изплащане.

Хармоничните Везни

Родените под знака на Везни държат преди всичко на справедливостта и хармонията, затова и мразят разправии за пари. Предпочитат да живеят на принципа: “За пари не се говори – парите трябва да ги имаш”. При това сумата не е от значение – важното е да разполагаш с достатъчно пари, за да нямат неприятности нито с хазяите, нито при закърпването на семейния бюджет преди заплата.

Везните никога не се охарчват до последната стотинка, колкото и да обичат хубавите неща от живота. И те, както и Лъвът, харесват лукса, но си го позволяват само ако наистина имат средствата. Така например съпругът на жената Везни може да е спокоен, че тя няма да похарчи преждевременно предвидените до края на месеца пари за домакинството. А ако случайно го направи, тя сама ще намери начин – евентуално чрез допълнителна работа – да оправи положението.

Амбициозният Скорпион

Скорпионът е крайно упорит, когато става дума за нещо, което според него му се полага по право – включително и за пари. Той не показва открито амбицията си, търпеливо изчаква (въпреки че отвътре му кипи) и се хвърля върху подходящия случай в мига, в който му се предложи.

Скорпионът почти винаги получава онова, което иска, в това число и пари. И с тях той се разпорежда по свойствения си хладен и строго планиран начин. Почти няма Скорпион, който да пилее пари с лека ръка. Родените под този знак няма защо да се притесняват за финансите си.

Ако някога са притеснени парично, те се самоограничават така, че средствата пак им стигат. И то го правят да изглежда така, сякаш те самите не желаят в момента да имат повече. Защото Скорпионът никак не обича някой да наднича в картите му или в личните му дела.

Лекомисленият Стрелец

Ако в рождения му характер не е налице някакво друго влияние, почти всеки Стрелец носи в себе си нещо комарджийско. Ако аспектите му са лоши, Стрелецът може да проиграе цяло състояние. Привличат го и пазарните и борсовите спекулативни операции.

Мнозина Стрелци успяват да надмогнат комарджийския си порив, но дори и най-самоовладените залагат отвреме навреме парите си, пък било то и само на лотария. Стрелецът е също толкова лекомислен и при заемането на пари – понякога дори сам и настойчиво Ви ги предлага и после забравя да си ги поиска обратно.

Затова родените под този знак трябва да дават заеми само в крайно наложителни случаи, да си отбелязват уговорения срок за връщане и да не се стесняват да го напомнят на длъжниците си. А когато отиват в казиното или на ротативките, да носят у себе си само ограничена сума пари в брой.

Предвидливият Козирог

Честите и общо взето несправедливи упреци, че Козирозите се женели по сметка, най-вероятно се дължат на факта, че те изключително много държат на финансовата си осигуреност. Но мотивацията им за това е изцяло позитивна и произтича от извънредно голямата им нужда от сигурност.

Заради сигурността си, родените под знака на Козирога понякога правят най-невероятни неща. Още на съвсем млади години, например, те си подсигуряват старините. Отстрани такава нагласа може би ви изглежда хладна и пресметлива, но за Козирога тя е просто разумна.

По същите разумни съображения той редовно посещава леля си или вуйчо си, от които се очаква наследство, и рядко се оставя да го въвлекат в сделки, в които не е напълно застрахован финансово.

Честният Водолей

Всички Водолей презират лъжата и измамата. Те избягват да дават или да взимат пари на заем. Предпочитат да подарят нещо на близките си. Ако обаче все пак сте взели заем от Водолей, той в никакъв случай няма да забрави датата за връщането му. И ако не я спазите, това положително ще предизвика охлаждане в отношенията ви.

Мъжът Водолей не ухажва своята дама с пищни подаръци. Той ще и поднесе по-скоро китка саморъчно набрани глухарчета, отколкото прескъпо аранжирана орхидея. И то не от скъперничество, а защото намира за по-оригинални именно откъснатите на поляната жълтурчета.

Родените под знака на Водолея не държат особено на показността. Те не биха похарчили пари за луксозни стоки, ако не могат да си го позволят, защото това противоречи на вътрешната им почтеност.

Безгрижните Риби

Положително е бил роден под знака на Риби онзи, който е казал: "Не искам да ставам милионер - искам само да живея като милионер". Типичните Риби не познават алчността. Те са по-скоро опасно безгрижни, когато става въпрос за финансовото им бъдеще. Не умеят да се оправят с парите си, и то не защото са прахосници, а защото лесно се оставят да бъдат използвани от другите.

Ако искате да измолите пари от някого, най-добре е да се обърнете към Риби. Те с удоволствие ще ви дадат и последния си петак. По тази причина роденият под знака Риби би трябвало да предостави управлението на финансовите си дела на някого, който умее това по-добре.

От Рибите много рядко излизат добри бизнесмени. Важно е те винаги да имат до себе си партньор, който разбира от счетоводство. Иначе провалът им е почти сигурен.