Какъв е твоят "филм"?

  • Сподели:
Какъв е твоят "филм"?

Когато дистанционното на телевизора е в ръката ти, можеш да натиснеш яркост, контраст и виж как картината се размива и изчезва. Същото можеш да направиш с образ, който не искаш да помниш, като го изтриеш от ума си и го замениш с образ, който предпочиташ.

Вместо да потъваш в мисли, които те карат да се чувстваш зле, по-добре настрой себе си на други мисли, които биха те отвели натам, накъдето искаш да отидеш. Как? Фокусирай се!

Да "създаваш своя действителност" не е лесно, докато не научиш как действа за теб "твоят телевизор". Ако споменът за минало преживяване стои в теб много болезнено, значи картината ти е в реални размери. Сякаш филмът ти се случва сега. А не би трябвало да се оставиш на този хорър. Освен ако не ти харесва.

По-добре се дистанцирай, бъди зрител или смени канала - лесно е. Ако все още си стоиш в любимия "филм", тормозен от спомена, сякаш го преживяваш сега отново и отново, вземи тази картина и я смали, изключи звука, добави повече цветове, светлина, превърни я в карикатура.

По този начин внасяш промяна в сценария. Не всеки човек има чувство за хумор, затова и не всеки може да го използва. Но успееш ли да се разсмееш над своята карикатура, в организма ти ще се отделят химични елементи, които ще ти помогнат да се почувстваш по-добре.

Не можем да променим случилото се в миналото, но можем да променим начина, по който да реагираме към него СЕГА чрез поемане на отговорност за посоката на мислите си.

"Правите ли голяма и трудна промяна в живота си, добре е да направите така, че да се позабавлявате с нея. След това наистина става по-лесно". - Ричард Бандлър, основател на НЛП.

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".