Какво да направим след раздяла

  • Сподели:
Какво да направим след раздяла

Раздялата е един сериозен и болезнен процес, който определено изисква време за възстановяване. Едни от най-трудните раздели са с човек, с когото живеем заедно и сме създали семейство.

Труден момент е този, в който трябва да решавате кой да вземе – мебелите, домашния любимец, книгите и техниката, но всичко това е една неизбежна част от раздялата. Преди да се стигне до този момент е хубаво добре да обмислим ситуацията и ако има такава възможност да си дадем още един шанс с човека, с когото сме живели до този момент - ще е повече от прекрасно, защото раздялата носи след себе си много болка, обида и тъжни емоции и в двамата партньори.

Ако все пак се стигне до този неприятен момент и вие сте човека, който е решил да сложи край на тези отношения, е разбираемо, че ще трябва да направите малко повече отстъпки. Този емоционален момент е изпълнен с много болка и тъга, но все пак животът продължава, времето минава, а ние трябва да се преборим с чувствата, спомените и общите мечти, които сме имали някога. 

Има няколко начина, чрез които можем по-лесно да превъзмогнем раздялата и сега ще ви разкрием някои от тях.

1. След, като сме се разделили със своя партньор и ако продължаваме да се чувстваме тъжни е добре да се заобиколим с повече хора – приятели, роднини, колеги, с хора на които можем да споделим своята болка, защото това е един от начините да ни олекне малко.

2. По-лесно можем да превъзмогнем раздялата, като направим списък с отрицателните черти на своя партньор.

3. Можем да запълним вниманието си с работа, спорт или с любимо хоби, това също е вид терапия срещу тъгата и емоционалната болка. Просто е нужно да пренасочим мислите си в друга посока и да затворим страницата.

4. Можем да заминем и да се откъснем за миг от това, което ни натъжава. 

5. Важно е да не се затваряме в себе си и да излизаме с приятели, така ще можем по-лесно да приемем случващото ни се.

6. Колкото по-бързо се върнем към живота, толкова по-добре за нас. Ще имаме възможността да опознаем нови хора, да срещнем друг човек, който пък от своя страна би могъл да се окаже и по-подходящ за нас.

Нещата, които не трябва да правим, след раздялата 

1. Да се затваряме в себе си и да оставаме сами.

2. Да се отдаваме на мъката си с тъжни песни и употреба на алкохол.

3. Да споделяме по-интимни подробности за бившия си партньор, пред всеки срещнат човек.

4. Да се самообвиняваме и да смятаме, че вие сме виновни за всичко случващо се, защото връзките са двустранен процес, който се крепи на мнението, чувствата и желанията на двама души.

Каквото и да изберем да направим, след раздялата е важно да се опитаме да възвърнем старото темпо в живота си, да не се оставяме на произвола на събитията, да приемем фактите и да не съжаляваме за нищо, от това което ни се е случило, защото най-вероятно животът ни е приготвил нещо по-голямо, красиво и със сигурност по-добро от това което сме имали до момента.