Какво очаквате от любовта?

  • Сподели:
Какво очаквате от любовта?

Това, че пиша за жените не значи, че ги разбирам, казва Александър Глог. Ето пет мъжки откровения за любовта от младия български писател и поет:

1. "Говорят, че любовта идвала, когато най-малко очакваш? Замисляли ли сте се какво очаквате от любовта? Любовта е да размените сърцата си и да знаеш, че твоето сърце се чувства отлично в нейното/неговото тяло. Също така, че и нейното/неговото сърце пасва идеално в твоето тяло. Хората казват, че веднъж човек обича! Какво ще стане, ако обичаш цял живот човека, който не е за теб, или си пропилял шансовете си с нея/него завинаги? Изпитвали ли сте чувството, че на някого наистина му пука за вас? Хубаво е, нали? Знаете, че има сърце, което бие за вас и тръпне винаги щом ви види! Ако сте намерили въпросното сърце и то е във вашето тяло, пазете го (чуждото сърце) като свое, не забравяйте, че вашето сърце го държи любимата/любимия!"

2. "Любовта идва без предупреждение. Отива си по същият начин и никога не се извинява. Намирам това за адски невъзпитано.''

3. "Жените избират с кого да бъдат. Просто ни оставят да мислим, че ние водим парада, но всъщност те са сценаристите, режисьорите и всичко останало. Мъжете просто играем слабите роли. Ние сме само пешките на дъската, но шахът не може да започне без пешки, нали? Питал ли си се защо царицата е най-силната фигура в шаха?"

4. - И какво ще стане сега? - попита Джесика.
- Просто ще го обичам! 
- Докато ти писне или докато той сгреши?
- Докъдето ми стигнат силите.- отвърна Пламена.
- Няма да е много, нали?
- Да, до последен дъх. - отсече Пламена.
Из "Последв
ай ме'' 

5. "Може да обичате някого, но не обичайте на всяка цена, защо най-често вие я плащате!''

Още може да прочетете на Александър Глог Official.