Десет правила, които задължително спазва умният и щастлив човек

  • Сподели:
Десет правила, които задължително спазва умният и щастлив човек

С възрастта се ражда и мъдростта! С всяка изминала година, освен че събираме опит, но и успяваме да си отговорим на част от въпросите, които са ни мъчели, когато сме били сравнително по-млади. И тогава, започваме да израстваме духовно, а отговорите сами идват към нас, но докато настъпи този момент, трябва да разполагаме с тези малки съкровища, които ни карат да се чувстваме над нещата и държат духа ни над проблемите и тревогите.

Разберете каква е тайната на мъдрия човек, който успява да черпи любов и равновесие от всичко, което открива в този свят. 

1. Не гледай в чуждата паница!
Това правило гласи, че ако искаш да подредиш живота си, трябва да насочиш своите мисли именно към тази задача вместо да се опитваш да контролираш или по-лошото да объркваш нечии чужд живот!

2. Винаги мисли за далечното бъдеще!
Повечето хора умишлено се опитват да избягват мислите за далечното бъдеще, особено тези моментите, в които те вече ще са остарели и силите им постепенно ги напускат, обаче мъдрият и умен човек прави план, в който стъпка по стъпка се опитва да осигури едни спокойни и мирни старини за себе си, като не се страхува, че един ден този момент ще настъпи, защото знае, че тогава, той ще бъде награден с чиста почит и много мъдрост.

3. Не прави това, което не искаш да те стигне!
Умният човек знае за вселенския закон, в който правилото гласи, че всяко действие има силата да се върне към теб и да ти поднесе това, което ти си успял да предадеш на другите хора, независимо дали, това ще е зло или добро, кармата е тази която въвежда това равновесие в живота ни и ни връща всичко онова, което сме направили и изрекли в своя живот.

4. От суетата няма смисъл, защото е по-важно духовно да се чувстваш балансиран!
Суетата в повечето случаи е загуба на време, което човек може да вложи в дейности, чрез които да дава храна на своя ум и душа.

5. Никога не харчи повече, отколкото изкарваш! 
Парите дават спокойствие и умният човек определено го знае и стриктно спазва това правило. С годините и мъдростта хората се научават, кое е по-добро за тях и как да владеят своите средства, за да се чувстват защитени и спокойни. Когато човек харчи всичко, което изкара, той се опитва да замести някакви други липси в живота си.

6. Не говори преди да поживееш в моите обувки!
Да, умният човек е наясно с това, че прекаленото говорене по адрес на други хора, не носи нищо добро след себе си, защото човек на първо място, трябва да се съсредоточи върху своята собствена личност, след което да се опитва да предаде онази добрина, която носи в душата си и на другите хора, вместо да им подлива вода и да заплита интриги. Все по-често хората се съсредоточават върху живота на някой друг, като се опитват да дават непоискани съвети и да се бъркат там, където нямат работа. Клюкарстването и лицемерието са неща, които мъдрият човек презира, защото е наясно, че всяко едно от тях носи свои собствени последствия.

7. Никога не живей ден за ден!
Планирай, направи си точен план за това, което искаш да ти се случи след един месец или година за нещата, които искаш да преживееш, за местата, които желаеш да посетиш, защото човек е истински жив и щастлив, докато мечтае! Не живей ден за ден, без цел и без посока, защото това не може да ти донесе щастие, нито пък да подобри живота ти.

8. Всяко зло за добро
Умният човек се стреми да гледа позитивно на живота, независимо колко скъпо трябва да плати за това, той се старае да открива красотата, дори и в най-грозната гледка, защото точно по този начин е способен да освободи душата си от натиска на живота! Той знае, че щом Вселената му изпраща изпитание, това е стъпало към щастието, което съвсем скоро ще връхлети в живота му! Наясно е, че човек не трябва да се предава никога, колкото и трудна да изглежда ситуацията, той твърдо трябва да стои над нещата и да предава доброто, което носи в себе си! В повечето случаи трудностите ни каляват и ни превръщат в хора с опит, след което съдбата ни изпраща нещо красиво и тогава осъзнаваме, че цялата тази борба и тревоги, които сме изпитали до сега са си заслужавали! След всяко зло винаги идва и нещо хубаво, а щастливият човек е запретнал ръкави и изпълнен с трепети и спокойствие, търпеливо очаква именно този момент да настъпи в живота му.

9. Изчисти ума си от вредните мисли и духовното просветление ще настъпи!
Човешката мисъл е способна да изгражда нови светове, но и да разруши цяла Вселена, затова е важно какви мисли допускаме да контролират и ръководят живота ни и докато те не са в синхрон с духовната свобода и мир, ние никога няма да успеем да открием това, което ще ни направи пълноценни и щастливи.

10. Единствено любовта трябва да бъде споделяна всеки ден с тези, на които държим истински!
Любовта е тази голяма сила, която ни вдига на крака, тогава когато нямаме сила да станем, тя е този аромат, който ни кара да се пренасяме в друга Вселена, а това правило е най-важното от всички останали, които изброихме, защото човек не знае колко са писаните му дни на Земята, затова не трябва да обикаля безцелно, докато си е въобразил, че е безсмъртен и живота няма да му вземе това, което до този момент е успял да съгради, вместо това, той не трябва да не губи никакво време и задължително да сподели своите чувства и послания към най-скъпите си хора, защото любовта прави живота ни значително по-лесен, хармоничен и цялостен.