Какво представлява тантричният секс

  • Сподели:
Какво представлява тантричният секс

Широко се смята, че редовният качествен секс е важна част от поддържането на добро здраве и благополучие, създавайки интимност за отваряне на сърцето и стимулиране на подмладяващите хормони.
Тантрическият секс също е сигурен начин за премахване на скуката в спалнята.
В Тантра, сексът се разглежда не просто като акт, а като възможност да бъдем Богове и Богини в сексуалната любов.
Изучаването на напреднали тантрически техники за влюбване, започва с разбиране и приемане на собствената ни сексуалност .

Тантричният секс е преживяване на истинско блаженство с широко отворени сетива и сърца, където можем да изживеем някое или всички от следните състояния:
нашето съзнание се разширява в необикновена реалност;
ние се чувстваме дълбоко възпитани, но парадоксално напълно диви и свободни;
оргазмът се случва в цялото тяло, а не само в гениталиите;
нашата отделеност изчезва, ние изпитваме, че сме се слели в едно с партньора ни.

Тантричната сексуалност изисква практика.
Тя може да продължи от минути до часове. Не е нужно да чакате, докато разберете всичко - всяка малка стъпка, която предприемете в тази посока, носи свои собствени награди.
Въвеждането на тантрически умения във връзката ви също е добра практика за сексуално изцеление, както и забавен начин за справяне с проблеми с ерекцията.

Тантричният секс е сливане на тяло, сърце, ум и дух.

Мястото, където се свързваме с нашата основна истина - да бъдем едно цяло с любовта, Божеството и Вселената, довеждайки ни до по-високо чувство на благодарност, състрадание, миролюбие, мъдрост и приемане.
В Тантра можем да се научим да създаваме тези преживявания чрез медитация и докато правим любов.
Редовните преживявания на блаженството ни позволяват да подхождаме към живота с благодарност и ентусиазъм, мотивирани от любов.
Представете си как би могло да бъде това за вас като мъж, който да продължи толкова дълго, колкото избере. И като жена, която се чувства напълно обичана, в състояние на екстаз по цялото тяло.

Какъв е всъщност тантрическият секс?
Сексът е дишане, чувство, топлина, изтръпване, свързване, създаване, споделяне, доверие, среща, благодарност, безопасност, отваряне, уязвимост, предаване, разширяване, разтваряне, неподвижност, екстаз и блаженство. 

Създавате любов и удоволствие заедно.
В зависимост от вашето намерение, можете да създавате нарастващи нива на интензивност и мащабиране на замаяните височини, достигащи пик на оргазматично удоволствие.
Отпускането на опитите за насилствено удоволствие от оргазъм, му позволява, той да се случи естествено и спонтанно.
Любовта, която създавате, може да бъде нежна и течаща, силно страстна и гореща, първична и земна или експанзивно магическа.
Има толкова много прекрасни удоволствия, които да изпитате, че желанието да поемете риск и да създадете нещо ново, вместо да останете в безопасността на познатото, си струва, не мислите ли?

Как можем да изпитаме това блаженство? Разбирането, че е възможно сексът да е нещо повече от биологичен порив, изпълнение на поглаждащо его или освобождаване от напрежението, е важна част от постигането на блаженство. В тантра, сексът не се случва само на физическо ниво, но и на енергийно, което е неразделна част от изживяването на удоволствието.

Мъже и тантрична сексуалност.
Мъжете научават, че могат да доставят и получават удоволствие със или без ерекция.
Почитайки своята партньорка като богиня, докосвайки я с любов и увереност, мъжете също се научават да приемат сексуалната енергия през сърцата си и така започват да правят любов, както и да правят секс.
В Тантра мъжът се овластява в своята сексуалност, като се научи да овладява сексуалната си енергия, да забавя и да не се срамува от нея.

Жени и тантрична сексуалност.
Жената се овластява, като се научи да преодолява социалните условия и се наслаждава на свързването със своята сексуална енергия, възприемайки секса като удоволствие, което тя наистина желае, а не като задължение.