Каквото повикало, такова се обадило или защо съм сама

  • Сподели:
Каквото повикало, такова се обадило или защо съм сама

Чували сте за "Тайната", нали? Трудно е да намериш, човек, който да не е гледал филма или да не е разгръщал някоя от книгите по темата. Уж всички са наясно как работи законът за привличането, а се оплакват, че в живота им нещата не се нареждат така, както биха искали.

Основна теза е, че за да промениш света около себе си, е достатъчно да се справиш със собствените си мисли и чувства. Когато промениш нещата вътре в теб, и всичко наоколо ще се промени. Въпреки че знаят това, много жени ме питат: "Какво не ми е наред, защо нямам мъж в живота си, защо никой не се влюбва в мен истински?"

Ако и ти се чувстваш като тях, си отговори на следните въпроси:

Обичаш ли себе си?

Преди да ми отговориш машинално с "да" се замисли поставяш ли се винаги на първо място – преди работата, приятелите, децата, родителите, дори преди партньорите, които си имала? Приемаш ли се безрезервно такава, каквато си, дори когато си допуснала грешка?

Склонна ли си да обиждаш сама себе си и да си казваш вътрешно : "Как може да си толкова глупава, наивна, лакома...?" Умееш ли да казваш "не", когато някой те моли за услуга или краде от ценното ти време, за да ти се оплаква в колко скапана държава живеем? Мога да продължа да изреждам дълго време, но мисля, че разбираш идеята.

Запомни:

Не очаквай от другия това, което сама не можеш да си дадеш! Не се обичаш безусловно, ако се гневиш на себе си и се осъждаш, ако се критикуваш и обиждаш.

Мъжете, които срещаш, ще са твое огледало. На повърхността ще имате всички предпоставки за прекрасна връзка, а с времето ще става ясно, че ситуацията е "ще те обичам, само ако правиш компромиси за мен", "ще те харесвам повече, когато свалиш 5 килограма", "много си сладка, обаче аз не съм на етап да имам сериозна връзка".

Защо искаш любов – защото е копнеж на сърцето или за да изчеткаш егото си?

Готова си да срещнеш любовта, едва когато си ок и щастлива в собствената си компания. Когато си цялостна и доволна, когато си сама, можеш да дадеш на другия безусловна любов. Той не е твое допълнение, нито някой, с когото да правите едно цяло.

Трайни и щастливи взаимоотношения имаме, когато две завършени, самодостатъчни си личности се срещнат и отворят сърцата си един към друг. Тогава имаме пълнота във връзката, а не си допълваме липсите един на друг.

Запомни:

За да имаш любов в живота си е нужно вътрешно да се отвориш като цвете – да откриеш сърцето си без следа от минали болки, от страх и без защитни стени, които те пазят от това да не бъдеш наранена.

Да искаш любов от сърцето означава мотивацията ти да я срещнеш да не е защото така трябва, време ти е да имаш семейство, или защото всички го очакват от теб. Всичко това е его – желанието да имаш мъж, за да си в различен статут, за да си като другите, за да се чувстваш харесвана и желана.

Имаш ли в очите отчаяние и нетърпение?

Мъжете имат детектори за тях и бягат със сто километра в час от жени, които си търсят партньор, защото искат да родят дете или за да не влязат в категорията на старите моми. Не се заблуждавайте, че мъжете си тръгват, защото са безотговорни или толкова страхливи, че да не смеят да предприемат следващата крачка.

Има и такива разбира се, но болшинството просто "надушват", че зад желанието ви да бъдете с тях стои нещо друго. Мъжете, както и жените, имат нуждата да се чувстват специални, да бъдат избрани заради тях самите, а не за да обслужат друг интерес.

Запомни:

Колкото по-нетърпелива си да срещнеш принца, толкова по-непривлекателна си в очите на мъжете. Не отлагай живота си за момента, когато ще си в двойка. Отиди на романтичното пътешествие, което си запланувала за тогава, още сега. Действай, сбъдвай мечтите си и се наслаждавай на живота днес.

Търси да видиш най-доброто в себе си и в хората около теб и бъди убедена, че това е най-бързият начин да привлечеш правилния мъж в живота си. Ако имаш нужда от допълнителни обяснения, моля те, пак прочети вселенския закон, с който започнахме в началото!

Снимка: the-shooting-star.com