Кама сутра или как да живеем по книга - II част

  • Сподели:
Кама сутра или как да живеем по книга - II част

Кама сутра или как да живеем по книга - I част

Прегръдките

Стигнем ли до онази част в Камасутра, където се чете за най-красивия жест на любовта – алингана или "прегръдката", ще се натъкнем на цели осем нейни форми. Първите четири са израз на силна любов и привързаност, но не и сексуални намерения, за разлика от останалите четири, които се практикуват в любовната игра и по време на секс ритуала.

Целувките

Що се отнася до целувката – на това се казва висш пилотаж. Говори се за цели двадесет и шест различни форми. И те, както и прегръдките, имат своя лична конотация, с цел да изразят различни намерения и емоции.

Но най-значимата и силна целувка е тази, която е израз на взаимно емоционално разбиране. Тя не се извършва по време на любовен сеанс.

Има ли смисъл да споменавам, че щедро са описани всевъзможни техники на прелюдия и сексуална интимност. Тук грандиозно се нанизват масажи и то взаимни, триене, щипане, хапане, драскане.

Използването на пръстите за стимулиране. Както и заветните фелацио и кунилингус. По-простичко казано – Камасутра ни учи как да правим готини свирки. Един пасаж дори денонсира оралния секс като неморален, преди да продължи да дава подробни инструкции как да го правите, така че да успеете да "източите" емоционално (и не само) любимия и да се насладите на интимните му сокове.

Всички знаем, че добрата орална любов много често е онзи ключ, който отключва дебелата порта на щастливия моногамен брак, което е и основна цел на учението.
Религиозните убеждения на хиндуистите от онези векове са, че хората трябва да знаят всички паралелни емоции на настоящето, но изборът трябва да е съсредоточен само към добрите от тях.

Изневярата

Няма как, обаче, да пропуснем изневярата, която, въпреки че не е поощрителна, заема мястото си в стотици редове. В тях се набляга основно на оправдателното поведение на мъжете, да прелъстят чужда жена.

След дълги наставления как и двата пола могат да влязат в прелюбодеятелни взаимоотношения и причините, които биха ги довели до това, Ватсаяна твърдо и морално заявява, че човек не трябва да изневерява.

Садомазохизъм

Садомазохизмът също е на почит, не се изненадвайте. Дори силните възклицания на жената по време на секса, като "Спри!", "О, Боже! и "Майко!" се интерпретират като индикация за силна възбуда, а не като желание да се избегне болката.

По този начин жената цели да възбуди партньора си. Много мъжкари са неспособни да достигнат до силна сексуална възбуда, без да извършат насилствен акт върху партньорката си.

Една от основните фантазии на такива типове е да вземат със сила онова, което не е дадено доброволно. Днес тези пасажи биха се категоризирали като изнасилване.
Удрянето с юмруци и смелото раздаване на шамари, както и драскането с нокти и солидните белези от захапка се нареждат на позиция малко преди връхната точка на сексуалния триумф.

Творбата, обаче, разкрива, че сетивата на човек могат да бъдат опасни за самия него, тъй като, докато двамата влюбени са завихрени в обща секс битка, са обзети от яростта на сексуалната енергия и сетивно са капсулирани за опасностите на живота.

Групов секс

Що се отнася до груповия или еднополов секс, индуистите са твърдо за! На стотици страници в книгата се описват отношения (основно фелацио) между мъже, но могат да бъдат направени заключения, че Ватсаяна си е падал повече по лесбийките, защото за техните подвизи се пише щедро.

Надълго и нашироко се описват всякакви поведения между жени. Представете си девойка, която губи девствеността си от пръстите на своя приятелка или пък сластно използване на орални техники, както и богат арсенал от секс играчки.

"Лесбийка" в книгата се описва като жена, която живее на съпружески начала с друга жена или такава, която "се грижи сама за себе си" със собствените си ръце (буквално), без да се интересува от съпруг. Сега вече не е толкова изненадващо, че има цяла наука за йогата за ръце, а?

Книгата не винаги е била достъпна, както днес

Ако си мислите, обаче, че в миналото до мръснишкото томче е можело да се добере всеки, сте в абсолютна заблуда. Дори издателствата не са имали право да публикуват писанието, защото всяко бива обвинено в неприличие.

Едва през 1883 санскритският любовен труд се е видял в английска премяна, за която любознателните читатели трябвало да платят за лично отпечатано копие. До 1963 година Камасутра е била забранена във Великобритания.

След като историческият "процес Чатърли" приключва и с това се дава разрешение за публикуването на неприличния за времето си роман – "Любовникът на лейди Чатърли", официалното издаване, а не частен печат, на книгата за Камасутра, става реалност.

Развихрете фантазията си така че стрелката на километража да падне на дъното от дясната страна. Цялата възможна, позната и непозната геометрия, в една неприлична симбиоза с акробатика, лека атлетика и бели денс, ни поднася цялото историческо наследство, нахвърляно щедро и безкомпромисно върху няколкото стотин страници на най-ексхибиционистичното литературно творение на всички времена.

Шедьовър на реалния и морален (ако ще те вярвайте) лайфстайл, който ни показва как да бъдем зверове в леглото и истински непорочни, безкористни и всеотдайни влюбени в останалите части на човешкия хабитат.

С три удивителни и три подчертания върху секса!!! В леглото няма правила!