Кърсти Али и Джон Траволта - любов и чест

  • Сподели:
Кърсти Али и Джон Траволта - любов и чест

В понеделник, 5 декември 2022 г., семейството на Кърсти съобщава за кончината ѝ на 71-годишна възраст след кратка битка с рака, който тя едва наскоро открива. Децата ѝ Лили Прайс, на 28 г., и Уилям Тру, на 30 г., обявиха смъртта на майка си: "С тъга ви съобщаваме, че нашата невероятна, силна и любяща майка почина.''

Ден по-късно нейни представители потвърдиха, че причината за смъртта е рак на дебелото черво. Актрисата се е лекувала в раковия център "Мофит" в Тампа, близо до дома ѝ в Клиъруотър, Флорида.

''Тя беше заобиколена от най-близките си и се бореше с огромна сила, оставяйки ни увереност в безкрайната си радост от живота и всички приключения, които ѝ предстоят. Колкото и емблематична да беше на екрана, тя беше още по-невероятна майка и баба'', написа семейството ѝ вечерта на 5 декември чрез социалните мрежи. 

Кърсти беше известна с ролята си на Ребека Хау в сериала "Бар Наздраве", както и на Моли във филма "Виж кой говори".

Редица приятели и колеги на Али ѝ отдадоха почит в Instagram, сред които Джон Траволта, с който си партнират като двойка в романтичната комедия ''Виж кой говори'' от 1989 г. 

"Кърсти беше една от най-специалните връзки, които някога съм имал. Обичам те, Кърсти. Знам, че ще се видим отново.", написа Траволта в профила си.

Али и Траволта никога не са имали романтична връзка, но първоначално тя е искала точно това. Често в интервюта тя говорила за чувствата си към него, наричайки го "най-голямата любов" в живота си.

Покойната актриса назова имената на двама колеги - звезди, към които според нея е развила чувства, но никога не е консумирала напълно привличането: Патрик Суейзи и Траволта.

''Да не преспя с Джон беше едно от най-трудните решения, които някога съм взимала в живота ми, защото бях лудо влюбена в него. Беше ни забавно един с друг, но отношенията ни не се основаваха на секс, защото никога не бих изневерила на съпруга си. Отне ми години, за да не гледам на Джон като на романтичен интерес'', споделя Кърсти по време на разговор в подкаста "The Dan Wootton Interview". 

По това време Али е омъжена за актьора Паркър Стивънсън. Двойката се развежда през 1997 г.

През 2013 г. Али казва пред Хауърд Стърн, че Траволта също е имал чувства към нея, но не ги е проявил заради брака си.