Джон Траволта откровен до болка със сина си

  • Сподели:
Джон Траволта откровен до болка със сина си

Тези дни гост в предаването на Кевин Харт "Hart to Heart", бе актьорът Джон Траволта. Сред декор сякаш са в просторна изба с дървени бъчви, винени бутилки и сомелиер, който поднесе отлежали, специално избрани вина, Кевин и Джон поставиха началото на своя приятен, но и труден на моменти разговор.
Двамата говориха за звездната кариера на Траволта, за ролите му в киното и телевизията, за неговото поколение талантливи колеги - Том Ханкс, Ричърд Гиър и Мел Гибсън.

Водещият попита Джон как се е справял с чудовището, което се крие зад бляскавата слава на онези времена, когато целият свят е в краката ти, всички жени те желаят и боготворят и наркотиците са неизбеждна част за някои от сделката. Тогава Траволта отвърна, че тази страна на медала никога не го е блазнила и по начало не се е изкушавал от нея, защото, както сам се определя, не е парти играч. Успоредно с кариерата, е имал и друга страст - да бъде пилот на самолет.
Лайфстайл и приоритети далечни от употребата на наркотици и купони.

Така неусетно и плавно се стигна до темата за децата и покойната му съпруга - Кели Престън.
Джон сподели, че докато се разхождали заедно, десетгодишният му син, Бенджамин, го попитал - какво е чувството да си на 60 години. Баща му отвърнал, че бил постигнал много в живота си, чувствал се успял. Но Бен предложил да спре с клишета и да каже истината, как реално се чувства на своите 67 години.
- Знаеш ли, Бен - казал Траволта - просто не мога да повярвам, че се намирам в последната фаза от живота си. Аз съм на вечните 21 и не разбирам как стигнах до 67.
- Добре - продължил Бен, помниш ли преди 30 години и не ти ли се струват много тези 30.
Съгласил се Джон.
И тогава Бен с цялата си детска мъдрост и прозорливост му отвръща - В такъв случай не мислиш ли, че ти остават още 30 да живееш.
Това променило гледната точка на Джон.

Този диалог между баща и син, е вследствие страховете на малкия Бенджамин, който се притеснява, че след трагичната смърт на майка си, може да изгуби и единствения останал родител в лицето на своя татко. Джон прямо и откровено обяснил на сина си: "Никой не знае кога ще си отиде и с колко точно време разполага на земята. Никой не знае какво му е отредено. Брат ти почина твърде млад, само на 16 години. Майка ти си отиде на 57 - също прекалено млада. И аз мога да умра утре. Ти можеш. Всеки може. Затова нека разглеждаме смъртта като неделима част от живота. Трябва да се стараем да живеем по-дълго и да даваме най-доброто от себе си."

Благодарим ти за това, което си, мистър Траволта! Един от класическите джентълмени, ставащи по-хубави с годините!