Когато искаш нещо много силно

  • Сподели:
Когато искаш нещо много силно

Готов ли си да преминеш през безброй предизвикателства? Готов ли си да бъдеш по-силен от всякога? Готов ли си да държиш мечтата в ръцете си? Готов ли си да бъдеш лидер… на себе си?

Когато искаш нещо много силно, трябва да си осъзнат, трябва да си опознал целта си достатъчно подробно, да си преценил дали си достоен за нея и дали ще успееш наистина да я достигнеш.

Когато искаш нещо много силно и мечтите, дните и съществуването ти се крепи на него, трябва да действаш. Трябва да се бориш за него не само със "зъби и нокти". Това е прекалено нищожно жертвоприношение. За да стигнеш до възложената цел е нужно да отделиш от времето си, от силите си, нужно е да даваш и да не очакваш, че ще ти се върне обратно.

Когато искаш нещо много силно, не трябва да си оптимист или песимист. Не трябва да оставяш времето да си свърши работата и не трябва да мислиш, че не си способен да постигнеш целта си. Единствено ти е необходимо да си реалист. Да премисляш всяка твоя стъпка и да имаш планове за последната. Да знаеш кое е възможно и кое невъзможно.

Когато искаш нещо много силно, трябва да си готов да посрещнеш провала с отворени обятия. Да си вземеш поука и да продължиш да катериш висините, но никога да не се отказваш. Дори и след десети провал.

Когато искаш нещо много силно, въображението ти ще прелива, идеите ти ще кипят, но не ги оставяй да се изпарят. Може би за това съществуваш, този момент си чакал цял живот. Не се оставяй на битовизма, мързела и непостоянството да те дърпат назад. Бъди лидер на себе си. Докажи сам, че можеш да се справиш, а после научи и другите около теб.

Когато искаш нещо ИСТИНСКИ, първият въпрос, който трябва да си зададеш е: "Наистина ли го искам?".

Татяна Петлова за blagoevgrad-news.com.