Когато нищо не върви както трябва...

  • Сподели:
Когато нищо не върви както трябва...

Ето 8 препоръки, които трябва да знаеш и които ще те мотивират, когато най-много се нуждаеш от това:

1. Болката е част от растежа

Понякога животът затваря врати, защото е време да се движиш. И това е добре, защото често пъти ние не тръгваме напред, ако обстоятелствата не ни принуждават. Когато настъпят тежки времена, напомняйте си, че нито една болка не идва без цел. Движете се от това, което ви причинява болка, но никога не забравяйте урока, който тя ви преподава.

Това че се борите, не означава, че преживявате неуспех. Всеки голям успех изисква да има достойна борба. Хубавото иска време. Останете търпеливи и уверени. Всичко ще се подреди, вероятно не веднага, но в крайна сметка всичко ще се получи...

Помнете, че има два вида болка - болка, която ранява и болка, която ви променя. И двете болки ви помагат да пораснете.

2. Всичко в живота е временно

Винаги, когато вали дъжд, ти знаеш, че той ще спре. Всеки път, когато ви причиняват болка, раната заздравява. След тъмнината винаги се появява светлина - за това ви напомня всяко утро, но въпреки това често ни се струва, че нощта ще продължи винаги. Това няма да стане. Нищо не продължава вечно.

Затова, ако точно сега всичко е хубаво, наслаждавайте му се. То няма да продължи вечно. Това, че в даден момент животът не е лек, не означава, че не можете да се засмеете. Ако има нещо, което ви притеснява, не означава, че не можете да се усмихвате. Всеки момент ви дава ново начало и нов край. Всяка секунда вие получавате втори шанс. Просто го използвайте.

3. Тревогите и оплакванията нищо не променят

Онези, които се оплакват най-много от всички, постигат най-малко от всички. Винаги е по-добре да се опиташ да направиш нещо по-голямо и да претърпиш несполука, отколкото да се опитваш да успееш, без да правиш нищо. Нищо не е свършило, дори да сте загубили; но всичко ще е приключило, ако реално повярвате в това.

Ето защо продължавайте да се опитвате. Не позволявайте сенките на миналото да помрачат бъдещето ви. Оплакванията от преживяното днес, няма да направят утрешния ден по-светъл. Вместо това вземете мерки, направете промяна като използвате наученото. И независимо от това, какво ще стане в крайна сметка, помнете, че истинското щастие започва да се приближава само когато вие спрете да се оплаквате от вашите проблеми и започнете да сте благодарни за всички онези проблеми, които нямате.

4. Вашите белези са символи на вашата сила

Никога не се срамувайте от белезите, които животът ви е оставил. Белегът означава, че болка вече няма, и че раната е заздравяла. Това означава, че вие сте победили болката, извлекли сте си поука, станали сте по-силни и сте продължили напред. Белегът е нещо като татуировка на триумфа. Не позволявайте на белезите да ви правят заложници. Не им позволявайте да ви карат да живеете в страх. Започнете да гледате на тях като признак на сила.

Джалал ад-Дин Мухаммад Руми веднъж е казал: "През раните във вас прониква светлината." Нищо не може да бъде по-близо до истината. От страданието са се появили най-силните души; най-влиятелните хора в този голям свят носят своите белези от рани. Погледнете на своите белези като на лозунг: "ДА! АЗ НАПРАВИХ ТОВА! Аз оцелях, и аз имам белези, с които да го докажа! И сега имам шанса да стана още по-силен."

5. Всяка малка битка е стъпка напред

В живота търпението не означава изчакване; то е способността да запазваш доброто си настроение, работейки упорито за своите мечти. Затова, ако имате намерение да опитвате, вървете до края. Иначе няма никакъв смисъл от старта. Това може да означава да загубите стабилността и комфорта си за известно време и може би дори своя разум. Може да ви се наложи в продължение на много седмици подред да не ядете онова, с което сте свикнали, или да не спите толкова, колкото сте свикнали.

Това може да означава, че ще се промени вашата зона на комфорт. Това може да означава, че ще чуете насмешки. Това може да означава самота. Самотата, въпреки това, е подарък, който прави много неща възможни. Вие ще получите пространството, от което имате нужда. Всичко останало е тест за вашата решителност, за това доколко вие наистина искате да постигнете целта си.

И ако вие поискате това, ще го направите, независимо от несполуките и разногласията. И с всяка стъпка ще се чувствате по-добре, отколкото можете да си представите в момента. Вие ще разберете, че борбата не е преграда на пътя, това е пътят. И си струва да го извървите докрай.

6. Негативната реакция на другите хора не е ваш проблем

Дръжте се уверено, когато лошото ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се опитват да ви победят. Това е лесен начин да поддържате собствения си ентусиазъм. Когато другите хора говорят лошо за вас, продължавайте да бъдете себе си. Никога не позволявайте на никакви разговори да ви променят. Вие не можете да взимате всичко присърце, дори ако ви се струва, че ви засяга лично.

Не мислете, че хората правят нещо заради вас. Те го правят заради себе си. Преди всичко никога не се променяйте, за да направите впечатление някому, който казва, че вие не сте достатъчно добри. Променяйте се, ако това ви прави по-добри и ви води към по-ярко бъдеще. Хората ще говорят независимо от това какво правите и колко добре го правите.

Притеснявайте се за себе си, а не за мнението на другите. Ако вярваш в нещо, не се страхувай да се бориш за него. Силата идва от преодоляването на онова, което другите смятат за невъзможно. Животът ти се дава веднъж. Така че прави онова, което те прави щастлив, и живей с хората, които те карат да се усмихваш.

7. Това, което трябва да се случи, ще се случи

Ти си силен, когато се отказваш да крещиш и да се оплакваш и започнеш да се усмихваш и цениш своя живот. Има благословения, скрити във всяка борба, с която се сблъсквате, но трябва да сте готови да отворите своето сърце и ум, за да ги видите. Не можете да накарате нещата да се случват. Можете само да се опитвате. В определен момент ще трябва да оставите ситуацията и да позволите на онова, което е предназначено да се случи, да се случи.

Обичайте живота, доверявайте се на интуицията си, рискувайте, може да губите и отново да откривате щастието, учете се чрез опита. Животът е голямо пътешествие. Спрете да се тревожите, да си задавате въпроси и да се съмнявате във всеки един момент.

Смейте се, ако нещо се обърка, живейте на мига и се наслаждавайте на всеки един миг от своя живот, какъвто и да е той. Може да не се окажете точно там, където сте искали да отидете, но в крайна сметка ще стигнете точно там, където трябва да бъдете.

8. Просто продължавай движението

Не се страхувайте да се върнете назад - за да опитате отново, за да живеете отново, за да обичате отново, за да мечтаете отново. Не позволявайте на нещастието да ви пречупи. Най-добрите уроци в живота често пъти научаваме в най-лошите времена и от най-лошите грешки. Ще има моменти, когато ще изглежда, че всичко, което е било възможно да се обърка, се е объркало.

И може да ви се струва, че сте се забили в този коловоз завинаги, но това няма как да е така. А когато сте готови да се откажете от всичко, помнете, че понякога нещата трябва да се объркат докрай, за да се оправят. Понякога трябва да се мине през най-лошото, за да се стигне до хубавото. Вселената винаги прави онова, което е правилно.

Да, животът е труден, но вие сте издръжливи. Намерете сили да се усмихвате всеки ден. Намерете смелост да се чувствате различни, но все така красиви. Намерете в сърцето си онова, което кара другите също да се усмихват. Не придавайте голямо значение на нещата, които не можете да промените. Живейте просто. Обичайте щедро. Говорете правдиво. Работете усърдно. И дори това да се окаже недостатъчно, продължавайте. Не спирайте движението.

Източник: margaritta.dir.bg