Лейди Гага – жената, която озари две корици на Vogue едновременно

  • Сподели:
Лейди Гага – жената, която озари две корици на Vogue едновременно

Искрена до болка, емоционална, красива и…. гола – това е американската изпълнителка с италиански корени Лейди Гага, която озари едновременно декемврийските кориците на модната библия Vogue в Италия и Великобритания.

На страниците на списанието 35-годишната звезда разказва за последното си филмово приключение House of Gucci, екранизация по книгата на Сара Гей Фордън "Сагата Гучи - от лукса до убийството, от творението до войната на борсата"от 2001 г. В лентата на Ридли Скот Лейди Гага влиза в ролята на Патриция Реджани - Гучи, бившата съпруга на Маурицио Гучи, която е сочена за поръчител за неговото убийство. В италианската преса тя е известна като

 

"Черната вдовица".

 

 

Лейди Гага споделя, че се е подготвяла за образа повече от една година, но не е разговаряла с Патриция Реджани - Гучи за ролята. „Изглеждам много различно. В продължение на година и половина живях като нея. Девет месеца говорих с акцент, независимо дали камерата беше включена или не. Никога не я предадох и останах с нея до края“, споделя звездата. През март самата Патриция каза, че се е подразнила на това, че Гага не е искала да говори с нея, преди да я изиграе във филма. Бившата г-жа Гучи беше призната за виновна и осъдена на 29 години затвор за това, че е наела убиеца, който отнема живота на бившия й съпруг Маурицио.

Лейди Гага признава, че не е прочела и книгата, по която Ридли Скот реализира филма си, но пък е категорична, че е изчела всичко, написано за нейната героиня в интернет и в печата на Италия. Решението си затова определя с факта, че е искала сама да изгради образа на Патриция, без никой да й казва каква е била или не е била, за да може целият процес да е органичен. Носителката на „Грами“ издава, че най-големите й страхове били да не би да не успее да изгради плътен образ и на екран да се появи просто една италианска златотърсачка.

 

„Аз наистина исках да отдам уважение към жените в историята, които са оцеляват, след като са били наранени. Надявам се, че жените ще гледат филма и ще напомнят на себе си да се замислят два пъти върху факта, че наранените хора нараняват хора. И е опасно”.

 

Защо ли? „Какво се случва с някого", пита тя, "когато е избутан до ръба?".

Снимките на филма започнаха през февруари в Рим. В образа на Маурицио Гучи влиза Адам Драйвър. Джеръми Айрънс е в ролята на Родолфо, Ал Пачино е като чичо Алдо и Джаред Лето като братовчеда Паоло. По време на снимачния процес Лейди Гага признава, че е излязла извън реалността.

 

„Имах някои психологически затруднения в един момент, може би към края на снимките. Или бях в хотелската си стая, живеех и говорех като Реджани, или бях на снимачната площадка, живеех и говорех като нея. Спомням си, че един ден излязох да се разходя по улицата с шапка. Не бях излизала така от около два месеца и изпаднах в паника“, казва Гага и споделя, че това е било продиктувано от факта, че за нея реалния свят и снимачната площадка са се смесили и са изглеждали като едно. „Мислех, че съм на снимачната площадка през цялото време“.