Лунна диета – отслабване, детоксикация и прочистване на тялото

  • Сподели:
Лунна диета – отслабване, детоксикация и прочистване на тялото

Лунната диета е хранителен режим, съобразен с движението на Луната около Земята.

За да бъде ефективна трябва да се спазва 4 пъти в месеца, всяка седмица по 1 ден. Започва при навлизане на Луната в дадена фаза и продължава 24 часа.

През това време се пият големи количества вода – около 3-4 литра, чай – с мед, без захар, плодови фрешове или зеленчукови смутита.

Алкохол, млечни продукти и сол не се приемат по време на лунната диета.

Подходящ заместител на меда при лунната диета е натуралният подсладител стевия. Стевията не съдържа калории и ще спомогне за по-бързото отслабване.

Лунна диета Резултати. С колко килограма можем да отслабнем?

При стриктното спазване на диетата може да отслабнете с от 1 до 3 кг, на пълнолуние.

През останалото време трябва да се храните балансирано, като стремежа е при нарастваща Луна да не се прекалява с храната, а при намаляваща да се отдавате на някои от хранителните си изкушения.

Всяка допълнителна физическа активност ще е от сериозна полза при отслабването с лунната диета.

Причината е, че по време на хранителния режим не се приемат голям брой калории, а в такъв случай дори минималната физическа активност ще спомогне за постигане на допълнителен калориен дефицит (най-важният фактор когато целим сваляне на килограми и изгаряне на мазнини).

Големите количества вода и "течна храна" ще позволят на организма ви да се пречисти от токсини и други вредни вещества попаднали в него.

Това прави лунната диета подходяща за натурално прочистване на организма и тялото.

Важно: Лунната диета не е подходяща за хора с метаболитни заболявания като диабет, както и от бременни жени и кърмещи.

Какво да приемаме по време на лунната диета?

- вода (минерална или изворна);
- чай (с мед или стевия);
- прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.

По време на лунната диета не приемайте:

- твърди храни;
- алкохол;
- кафе (не е препоръчително, но не е категорично забранено);
- цигари.

Как се прилага Лунната диета?

Вариант І – 24-часова – еднодневна лунна диета (от началото на съответната фаза, до същия час на следващия ден). Приемат се само вода, чай, прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.

Вариант ІІ – 72-часова – тридневна лунна диета (24 часа преди настъпване на съответната на фаза до 24 часа след изтичането и) – веднъж в месеца – най-добре на пълнолуние или новолуние. Ако ви е трудно да издържите само на течности, през първия ден включете сурови или варени зеленчуци, втория ден изкарайте на вода, чай и сокове, а през третия – консумирайте вода, зеленчуци (варени или приготвени на пара) и несладки плодове.

След като приключите с избрания вариант на диетата, на следващия ден е добре да се захраните с по-лека храна – основно плодове (лимон, грейпфрут, зелена ябълка или др. несладък плод), зеленчуци (моркови, зеле, тиквички, целина, зелена салата, домати и краставици), нетлъсто месо и риба.

Важно: Лунната диета не е подходяща за хора с метаболитни заболявания като диабет, както и от бременни жени и кърмещи.

Лунна диета – заключение

Лунната диета е подходяща за прочистване на тялото и детоксикация. Комбинирайте я с движение и спорт, избягвайте тежки и преработени храни и ще можете да извлечете много здравословни ползи, както и да свалите килограми.

Още от Станимир Михов може да прочетете в stanimirmihov.com.