Любовта...

  • Сподели:
Любовта...

Ще споделя мнението си за една от главните теми, които са причина за безкрайни книги, стихове и песни - Любовта. Веднага се сещам за думите на Учителя Петър Дънов, който казва: „Ако обичаш някой и той става добър, значи го обичаш истински”.

Според Фенг-Шуй зоната, отговаряща за Любовта, се намира в най-горния десен ъгъл на жилището. Там е мястото, където тя може да бъде стимулирана - с двойка предмети, които излъчват любов – патици, мандарини и др. Те са особено силни, ако са изработени от розов кварц - камъка на Любовта. Много често се поставят и сърца от розов кварц, долепени едно до друго.

За мен Любовта е многоизмерна и изобщо не я ограничавам с тази към човека, който щом го видите, сърцето ви започва да бие лудо или други ваши части от тялото реагират. Съветвам ви да „мислите“ със сърцето си, когато става въпрос за каквато и да е Любов.

Не съм съгласен с разпространеното схващане, че Любовта боли. Ако боли от нея означава, че това не е Любов, а чувство или привличане. Постоянно чувам как някой търси своята Душа-близнак, а наблюдавайки го установявам как самият той не е готов за тази среща.  И дори да се сблъска със своя любим(a), няма да има очи да го разпознае...

Друг дефект на съвремието ни е очакването. Не винаги човека до вас може да прочете мислите ви и точно какво очаквате от него. Дори и да желае да задоволи това ваше желание, може да е решил, че не е дошло времето за изпълнението му.

Понякога се получава и разминаване в Любовта между двама, понякога единият е влюбен, а другият изпитва само сексуално привличане. Моят съвет е да бъдете искрени и да не давате напразни надежди. Кажете това, което наистина изпитвате към човека до вас. Оставете всичко да се случи по естествен начин, без насилване и планове.

Наблюдавайте себе си и човека на вашите блянове. Това, че го харесвате, не означава и обратното. Когато човек ви хареса се получава едно задържане на погледа, което продължава няколко секунди, повече от обичайното. Има ли привличане, има и начин да покажете емоциите си. Не се притеснявайте, дори и да не са споделени, така няма да съжалявате за нищо.

За финал искам да кажа една много мъдра мисъл, която знам от моята баба „Цветята се подаряват след любовната среща“, така че ви желая успех и много Любов!

Снимки: http://www.sxc.hu

Любовта...
Любовта...
Любовта...
Любовта...
Любовта...