Любовта трябва да е проста

  • Сподели:
Любовта трябва да е проста

Здравей, любов, някак странно е да те наричам така. Въпреки всички произведения, изписани на любовна тема, каращи ни да вярваме, че любовта е сложна, аз вярвам, че тя трябва да е проста

Аз те обичам и вярвам, че любовта трябва да е като морски бриз през лятото... А ти си сложен. Ти си като пъзел без картинка на кутията, която да ми подскаже как да те сглобя, с неясен край и всичките ти парчета са назъбени.

Вярвам, че любовта трябва да носи със себе си доза сигурност... А ти си като буря - непредвидим, понякога жесток и в действията ти често няма никакъв смисъл. Знам само, че носиш разруха.Че кой нормален би се хвърлил от мост, само за да се охлади, когато е топло, знаейки, че сблъсъкът с водата може да е фатален? Ти го правиш всеки ден.

Вярвам, че любовта е нежност... А ти помиташ всичко по пътя си като лавина, ако ти позволя и мен ще унищожиш, без да ти мигне окото. Кажи ми как да ти го позволя, та най-първичният човешки инстинкт е този за самосъхранение.

Животът ти е война - врагът и целта са неизвестни в това уравнение. Ти минаваш като танк през труповете на мъртвите войници. За теб няма никакво значение на чия страна са били те. Как да бъда на твоя страна? Как да се боря заедно с теб, когато знам, че ако загина, ще ме последва тяхната съдба?

Кажи ми как е възможно някой нормален да те обича? Аз не знам. Обречена съм да редя цял живот пъзел, да скачам от мостове с теб, вместо да сляза по стълбите, да рискувам себе си и да оставя бурията да ме унищожи, да оставя лавината да ме помете, ако пожелае, да бъда на твоя страна, без да съм ти съюзник и да ти позволя да минеш като танк през мен. Аз съм луда, друго обяснение на любовта ми към теб няма. Нищо друго няма значение, готова съм да пречупя себе си през твоята светлина. Само един луд човек може да обича друг луд.

Снимка: Keepinspiring.me