Мъдростта на Мечо Пух, събрана в 10 цитата

  • Сподели:
Мъдростта на Мечо Пух, събрана в 10 цитата

„Мечо Пух“ е една от най-популярните книги за деца, въпреки че авторът ѝ казва за нея, че тя е предназначена не толкова за деца, колкото за детето във всеки възрастен. Неин автор е А.А. Милн и тя е първата от поредицата истории за плюшеното мече Мечо Пух, Кристофър Робин и техните приятели от Голямата гора. Издадена е през 1926 г. и постига незабавен успех както в Европа, така и в САЩ. Продажбите ѝ надскачат всички рекорди в рамките на две години след първата ѝ поява. Приема се еднакво добре от деца и възрастни, преведена е на повече от 25 езика.

Безспорно, популярността на книгата до голяма степен се дължи и на мъдростите и мислите, които Мечо Пух наивно и по детски казва и използва в различни ситуации и истории.

 

Представяме ви 10 мъдри цитата от Мечо Пух, които използваме до днес:

-Колкото повече, толкова повече!

-Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.

-Когато си мече с Много Малък Мозък и Мислиш за Неща, понякога откриваш, че Нещо, което изглежда Нещичко в теб, става много различно, когато излезе навън и други хора също могат да го видят.

-Седя и си мисля, а понякога само седя.

-Обещай ми, че никога няма да ме забравиш, защото ако си помисля, че ще го направиш, никога няма да мога да си тръгна!

-Малко загриженост, малко мисъл за другите - това прави всичко различно.

-По-забавно е да говориш с хора, които не използват дълги трудни думи, а по-скоро кратки и лесни, като например: „Какво ще кажеш да хапнем?“

-Понякога поставяш стени около себе си, не за да отблъснеш хората, а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие!

-Обекуска – хапванете между обед и закуска.

-Ако някой ден се случи така, че не може да ме виждаш повече, ме сложи на топло в Сърцето си. Аз ще остана там завинаги..!