Майн Рид: Той е готов да умре за теб и дори повече от това – иска да се ожени за теб

  • Сподели:
Майн Рид: Той е готов да умре за теб и дори повече от това – иска да се ожени за теб

Томас Майн Рид (1818 – 1883), известен като капитан Майн Рид или само Майн Рид, е британско-американски писател от ирландско-шотландски произход, творил през XIX век.

HighViewArt.com подбра дванадесет любими цитата от Майн Рид за любовта: 

1. "Любовта изравнява всички различия - тази пословица е стара, колкото са стари планините. Любовта покорява гордото сърце и учи надменния дух на снизхождение, но тя издига и облагородява. Тя не превръща принца в селянин, но прави селянина принц."

2. "И мъжете, и жените са по-болезнено ревниви заради любовните историйки, отколкото заради истинската любов."

3. "Времето и разстоянията често разрушават любовта. Тя не може да живее само на едни спомени. Непостоянството на човека се изразява и в това, че той, възхищавайки се на идеала, все пак обикновено предпочита реалното и вещественото."

4. "Любовта се надсмива над препятствията."

5. "Сър, жената не може да даде своето сърце. То трябва да бъде взето от нея."

6. "Колко често щастие за цял живот зависи от малката дума "да" и колко често страшното "не" е начало на безкрайни страдания?"

7. "Подло е онова сърце, което може да се радва на любов, на която не е способно да отвърне!"

8. "Когато сърцето е пълно с любов, всяка дреболия, свързана с тази любов, изглежда важна и значима, и паметта съхранява мисли и събития, които в друго време скоро биха били забравени."

9. "Някой път красивите очи нараняват много по-болезнено, отколкото оловото на куршума."

10. "Да забравите любим човек е невъзможно. Времето, разбира се, е добър лечител за сърцето на неполучилия отговор в любовта, а раздялата помага още повече. Но нито времето, нито раздялата могат да заглушат копнежа по изгубения възлюбен или да успокоят сърцето, непознало щастливата любов."

11. "Красивите жени в света са немалко, но няма такава, която би била по-красива от всички тях. Няма мъж, който би бил по-красив от всички останали мъже. Но от две еднакво красиви картини, все пак е по-добра тази, която гледате в момента. Неслучайно влюбените с ужас мислят за разстоянията помежду им."

12. "Уязвеното самолюбие! То е толкова могъщо, колкото самата любов. И то ранява също толкова силно, колкото любовната мъка."

Майн Рид: Той е готов да умре за теб и дори повече от това – иска да се ожени за теб

Снимка: pixabay.com / StockSnap