Мерилин Менсън отрича твърдението на Евън Рейчъл Ууд, че той я е изнасилил докато снимат музикален клип от 2007 г.

  • Сподели:
Мерилин Менсън отрича твърдението на Евън Рейчъл Ууд, че той я е изнасилил докато снимат музикален клип от 2007 г.

Евън Рейчъл Ууд твърди, че "първото престъпление" на Мерилин Менсън спрямо нея се е случило на снимачната площадка по време на музикален видеоклип от 2007 г., който тя описва "наистина травмиращо преживяване". Менсън отрича обвинението.

Близо година след като обвини бившия си Мерилин Менсън в малтретиране, Евън Рейчъл Ууд твърди, че той я е изнасилил, докато са снимали заедно музикален видеоклип през 2007 г. 

В документалния филм от две части Phoenix Rising, първият от който беше излъчен на 23 януари на филмовия фестивал Сънданс, Ууд сподели опита си на снимачната площадка на "Очила във формата на сърце", когато тя беше на 19 години, а Менсън на около 38.

Според People, актрисата казва, че е била "принудена да извърши комерсиален сексуален акт под фалшиви претенции". Във Phoenix Rising тя твърди: "Тогава беше извършено първото престъпление срещу мен. По същество бях изнасилена пред камера."

53-годишният Менсън отрече обвиненията ù в изявление от адвоката си на 24 януари. В изявлението се посочва, че "Брайън Уорнър (истинското име на Мерилин Менсън) не е правил секс с Евън на тази снимачна площадка и тя знае, че това е истината".

Ууд, чиято връзка с Менсън бе оповестена публично през 2007 г., каза, че снимките не са представлявали това, което е очаквала.

"Правихме неща, които не бяха това, което ми беше предложено. Обсъждахме симулирана секс сцена, но след като камерите се включиха той започна наистина да прониква в мен. Никога не съм се съгласявала с това. Аз съм професионална актриса, правя това през целия си живот, това е работата ми. Никога не съм работила на толкова непрофесионална снимачна площадка в живота си до днес."

34-годишната Ууд изрази възмущението си и заяви, че не се е чувствала в безопасност по време на снимките.

"Никой не се грижеше за мен, продължи тя според People. „Беше наистина травмиращо преживяване да заснема видеото. Не знаех как да реагирам или как да кажа "не", защото бях възпитана никога да не отговарям, а само да си върша работата като войник".

Звездата от Westworld каза, че се е почувствала "отвратително" и "срамно" след това. Тя добави: "Мога да кажа, че екипът бе много неопитен и никой не знаеше какво да прави.

На 24 януари адвокатът на Менсън отговори на твърдението ù в изявление.


"От всички фалшиви твърдения, които Евън Рейчъл Ууд направи за Брайън Уорнър, нейният въображаем преразказ за създаването на музикалния видеоклип „Heart-Shaped Glasses" преди 15 години е най-нагъл и най-лесният за опровергаване, защото има множество свидетели", каза неговият адвокат Хауърд Кинг.

Адвокатът каза, че Ууд е била напълно наясно с проведените тридневни снимки, а също и силно ангажирана в процеса на предварителна продукция, планиране и редактиране на видеото. 
Той добави: "Симулираната секс сцена отне няколко часа, за да се заснеме с множество снимки, използващи различни ъгли и няколко дълги паузи между настройките на камерата".

Миналата година Ууд обвини Менсън, че той я е малтретирал от години. Тя написа в социалните мрежи: "Бях манипулирана, за да се подчиня. Престанах да живея в страх от отмъщение, клевета или изнудване. Тук съм, за да разоблича този опасен човек, преди да е съсипал още човешки животи.
Заставам зад жертвите, които вече няма да мълчат." 

По това време Менсън отрече твърденията ù за злоупотреба, заявявайки, че неговите интимни отношения винаги са били изцяло по взаимно съгласие. В отговор на всичко той написа в Instagram:

"Очевидно моето изкуство и животът ми отдавна са магнити за спорове, но тези скорошни твърдения за мен са ужасяващи изкривявания на реалността".

Полицията в Лос Анджелис обяви миналия февруари, че води  разследване срещу обвиненията в злоупотреба срещу изпълнителя.

През ноември 2021 г. детективи от Бюрото за специални жертви на шерифския отдел на окръг Лос Анджелис изпълниха заповед за обиск в дома на Менсън в Лос Анджелис, като взеха предмети, включително "устройства за съхранение на медии", според съобщение за пресата от отдела.