Минута е много... или малко...

  • Сподели:
Минута е много... или малко...

Често се питам кога една минута е много... или твърде малко време...

Минута е много, когато трябва да опълчим гърди срещу свистящ куршум към приятел; когато трябва да хванем ръката на дете, тичащо към летяща кола; когато трябва да кажем "Обичам те" без да мислим за условия...

А всъщност "една минута време" е толкова относително понятие... И може би никога недостатъчна да изразим всички емоции, които напират в нас, за да покажем на света своето въодушевление от радостта, че живеем, че можем да сме полезни за другите. И да откриваме неподозирани хоризонти...

Дори маргиналните решения, които ни тласкат до дъното, не могат да се поберат в минута време. И в същото време е достатъчен само миг, за да прозрем житейски истини... да видим пътеводния лъч светлина. Да усетим силата му, въпреки тъмните мисли. И да можем да предприемем радикални промени.

Следователно "минута време" не е неоспоримо понятие. Характеризираща време, тя може да бъде енергия... Точно със своите 60 секунди да ни зареди с нужната сила! За да можем да се противопоставяме на злото, коварството, лъжата, егоизма, колебанията, интригите.

Една минута е движение в съзнанието ни не само в една посока. Връща ни към миналото, което не можем да променим. Но погледнато от сегашната минута, ни насочва към необходимите действия, за да може бъдещите ни очаквания да са осъществими и значими; да заличим пробойните от погрешните си минали ходове.

Да бъдем отворени за всичко ново и да не задвижваме само умствените рефлекси за възприемане на готова информация, а да я осмисляме и анализираме.

Една минута е свобода, когато сме изслушали мнения на всякакво равнище и сме съумели смело да изкажем собственото си виждане, без да се чувстваме в плен на чуждите становища.

Една минута е богатство, когато успеем да не я пропиляваме в бездействие, мрачни мисли или отчаяние.

Една минута напомня холограма, всеки фрагмент от която носи цялата информация за личността ни.

Тогава възниква въпросът: Побираме ли се в една минута? Не знам... Затова са ни дадени повече минути живот. И от нас зависи дали ще ги разбъркваме, или подреждаме. С отговорност за всяка минута.