Мирише ми на... Лято!

  • Сподели:
Мирише ми на... Лято!

Мирише ми на... Лято! И на череши... Праскови... Любимите ми плодове! Диня... Пъпеш... Ягоди... и онзи вкусен замразен плодов сладолед, напомнящ ледените сокчета от детството! И да се накапеш с него на воля, разбира се!  

Да се почувстваш пак дете! На плаж и на море! На морски бриз и топъл вятър. На влажни дълги летни нощи на брега... Уханието на цветя... И любимият ми парфюм... на летен дъжд... Появил се изведнъж и излял се изведро, над напукания от жега асфалт, от който бликат изпарения. Като детска радост...

Да вървиш из капките и да се мокриш. Да шляпаш в локвите. Да се прибереш целият в кал и да си вземеш душ след това... И любимият ти филм... Да плачеш, да се смееш на него, да те трогне и разтърси. Емоционален катаклизъм...

И на лятна любов! Романтични разходки... и да заспите заедно в прегръдките си, без да усетите докато гледате филм... На незабравими моменти и уловени в шепите мигове, като морския пясък, изплъзващ се от пръстите ти - не можеш да го задържиш, но и не искаш да го пуснеш!

Мирише ми на... спомени. Толкова близо, но и толкова далечни... Като утрешното вчера. Като две сълзи изронени. Солени и горчиви. Но и с нотка сладост пиперливи...

Мирише ми на слънце. С лъчите си огряващо горещата ми кожа на плажа... На топлина и на въздишки. По отминали неща, а може би несбъднати и неосъществени... или пък несподелени чувства. Думи неизказани, заключени зад устните. Останали в ума ти само. Към онзи, Специалният... Който на сърцето ти тежи и на душата... Но носи ти и глътка радост.

Мирише ми на истина. Поток от откровения в безсънните ти нощи... и капка самота... На мидички в шепите. На стъпки по брега. На влажен пясък морски. И пясъчните замъци от детството... На любимите коктейли и партита среднощни... отново на брега, заспивайки на пясъка. Посрещайки пак утрото и изгряващото лятно слънце!

Мирише ми на ... лято! Отново и отново. Като любимия ти летен кадър... Любимата ти песен и искаш пак Replay. На емоциите, на чувствата, на жегата и детската ти лудост... На дивия ти летен танц!

И ето пак отново лято е! Сезоните за миг минават... И оставят своя белег във нашите сърца!