Най-абсурдните престъпления в света

  • Сподели:
Най-абсурдните престъпления в света

Винаги ще се намерят някакви абсолютни каръци, които ще нарушат закона по начин, достоен за класация за най-куриозните престъпления.

Една млада майка се издънила сериозно на сбирка на бойскаутите в Янктън, Северна Дакота. Тя била завела доведения си син там заради извършваната там демонстрация за борба с наркотиците. Демонстрация включвала и куче-търсач на наркотици. Положението в залата станало много неловко, когато кучето се доближило до чантата на дамата, а полицаите извадили оттам пакетче с марихуана.

Един от най-злополучните обири на магазин в историята може да се намери в аналите на Колорадо спрингс. Маскиран мъж с пушка влязъл в магазин и поискал всички пари от касата да бъдат сложени в торба. Изплашеният касиер изпълнил всичко, което поискал обирджията освен едно нещо - не пожелал да сложи вътре бутилка скоч. Изтъкнатата от касиера причина била, че не знае дали обирджията е пълнолетен. След кратък спор и доста заплахи, престъпникът извадил портфейла си и показал личната си карта, установяваща, че има нужните години. Малко след като си тръгнал с парите и бутилката скоч, касиерът се обадил на властите и съобщил трите имена и адреса на злополучния обирджия.

На дело за притежание за наркотици в Понтиак, Мичиган, обвиняемият Кристофър Янсел, твърдял, че арестът му е невалиден, защото е претърсен без заповед. Прокурорът го контрирал, че не е нужна заповед, защото отстрани издутината на якето му изглеждала все едно носи огнестрелно оръжие. Обвиняемият, който бил със същото яке както в деня на ареста, отрекъл и доброволно го свалил, за да може съдът да го огледа. Съдията го поел, опипал подутината, бръкнал в джоба и вътре намерил... пакетче кокаин. Наложило да вземат 5 минути прекъсване, за да може съдията да се съвземе от напушилия го смях.

Един от най-запомнящите се удари на пощенски влак се провел през 1901 г. Запомнящ се е, защото престъпникът успял да открадне от влака, пътуващ за Ню Орлиънс, не друго, а над 12 хил. пощенски картички.

Друга изключително внушителна кражба е извършена в американски затвор през 1936 г., когато от там е откраднат електрически стол. Освен идеята да спаси живота си, извършителят искал да продаде стола в съседното Мексико, но не успял да стигне границата.

Двама обирджии от Мичигън влезнали в музикален магазин в Детройт размахвайки пистолети. Първият извикал: "Никой да не мърда". В този момент неговият съучастник мръднал и първият бандит се обърнал и го застрелял.

Златен медал заслужава един адвокат от Шарлот, Ню Каролина, който решил да надхитри застрахователните компании. Адвокатът си бил поръчал много редки и скъпи пури, които застраховал срещу кражба, природни бедствия и пожар. Около месец след като направил първата вноска по застраховката, адвокатът изпушил пурите и поискал застрахователната компания да му изплати застраховката. В заведения от него иск срещу застрахователната компания, той заявил, че пурите били безвъзвратно загубени "в серия от малки пожари" и настоява застрахователната компания да му изплати загубата. Застрахователната компания, естествено, отказала да изплати за изпушването на пурите, но в съда победил адвокатът. В крайна сметка компанията му изплаща сумата от 15 хил. долара. Когато обаче осребрява чека, от застрахователната компания завеждат срещу него дело за причиняване на серия малки пожари. В съда те изваждат застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвокатът е обвинен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество и бива осъден на 24 месеца затвор и 24 хил. долара глоба

Най-абсурдните престъпления в света

Какво е общото между хумора и нарушаването на закона? Снимка: freeimages.com