Не разпалвай въображението на жена ако не можеш да застанеш зад думите си

  • Сподели:
Не разпалвай въображението на жена ако не можеш да застанеш зад думите си
Недей, недей ти казвам да разпалваш въображението на жена ако не можеш да застанеш зад думите си... Това, което устата изрече, трябва да подплатиш с действия. Не я карай да те чака, не я отлагай, не я прелиствай. Тя е свикнала да си отива, тогава когато най-много е обичала. Със запалена цигара, свито сърце и вдигната гордо глава. Думичка не обелва, всичко си знае. Няма да те пита "защо", няма да моли за вниманието ти.
Те тия жени са мъже от мене и тебе повече. Те са свикнали да си носят кръста за това че са хубави. Недей я учи на думи, учи я на вяра, на обич я научи. От мъж има нужда такава жена, че като я хване за ръката и да не я пусне. И помни от мене, нежността тя сама ще ти я даде. Да ти разцъфне в ръцете такава жена е благословия.
Всичко друго хвърлят на вятъра.
Не я изпускай.
Дръж я, здраво я дръж! 
 
***

Чуй ме добре детето ми... Каквото и да се случва, когато и да се случва... Никога не спирай да танцуваш под звуците на сърцето си. То бие в ритъма на собствения ти живот, танцувай, малка моя, танцувай... Нищо, че мелодията ще е тъжна понякога,не спирай. Танцувай! Животът е музика, покани го на танц.

***
 
Криех цигарите ѝ всеки път, когато бяхме заедно.
"Все от нещо ще умрем", казваше тя докато палеше цигарата си. А аз стоях и поемах дима, който ме удряше право в сърцето... "все от нещо ще умрем", повтарях си. Умирайки от любов по нея...