Нека ти разкажа, за да бъдеш мое отражение

  • Сподели:
Нека ти разкажа, за да бъдеш мое отражение

Нека ти разкажа:

За моите виждания, за твоите виждания, за реалността;
За това кои сме ние, къде искаме да стигнем, какво да постигнем;
За това как разграничаваме себе си от другите, нас от тях, тях от останалите;
За мечтата и реалността, за реалността срещу мечтата, за сбъдването и несбъдването.

Нека ти разкажа за срещата с миража, за моята реакция, за желанието да върна момента. За да реагирам по различен начин.

Нека ти разкажа за хилядния сценарий, който разигравам на ум, за всички реплики, които изказах от моето име и от чуждото и за тотално различното им сбъдване.

Нека да ти разкажа, за да видя отстрани цялото плануване на това, което не можем да плануваме. За да видя незнанието си отстрани, за да усетя егото на знаещия, което бива разбито на пух и прах.

Понякога действителността е много различна. Даже в повечето случаи. Понякога е много по-хубава, а понякога - по-лоша. Понякога ни се иска да е само сън, понякога се молим това – "неопределеното" - да не свършва, защото е толкова хубаво, че даже се страхуваме да му дадем име.

Нека да ти разкажа, за да може мислите ми да придобият форма и смисъл. За да се сблъскат с твоя свят и твоя мироглед. Нека ти разкажа... Нека!

За да може ти да ми кажеш!

Да видя твоята така ценна гледна точка. За да бъда измерена, за да бъда претеглена. За да бъда окрилена или за да бъда приземена. За да може да имам коректив. За да не се лутам. За да бъда спасена.

Не бъди мое огледало - бъди мое отражение! За да мога аз да се огледам в него. Образ на душата ми, на мислите и желанията ми. На знанията ми и незнанията ми. На моето минало и моето настояще. За да прозра своето бъдеще.

Нека ти разкажа... За да бъдеш мое отражение.

Снимка: denisolivier.com