Никоя професия не ти обещава да бъде лесна

  • Сподели:
Никоя професия не ти обещава да бъде лесна

Чух изречение, което гласеше следното: 

"Крайно време е хората да разберат, че актьорската професия е много трудна, защото независимо какво ти се случва, ти трябва да излезеш на сцената и да си свършиш работата." 

Актьорската професия със сигурност не е лесна, както не е лесна и всяка друга професия. 
Шофьорът на Б1 също има проблеми и никой не го пита, нито се вълнува от живота му. На него му се плаща да ви закара безопасно до крайната спирка.

Продавачката и сервитьорката също имат грижи, за които ние често не разбираме. Трябва да поднесат кафето ни с усмивка, но искат ли днес да се усмихват - за нас е без значение.

На авторите не им е лесно, защото от тях искат интересен, смислен, увлекателен текст, а снощи около 2:15, са изгубили бебето си.

Допускам, че аниматорите в детски центрове имат редица проблеми, но им се плаща, за да забавляват или поне наблюдават децата ви два астрономически часа.

Умират майките, бащите, братята, бабите и дядовците на продавачките на закуски, на банкерите, на служителите на телекомуникационни услуги. 

На този, на който сте му дали срок 20 дни да ви изработи етажерката - съпругата му е починала. 

На този, който ще ви сменя маслото на колата - баща му е умрял.

На лекарите умират децата. Родителите им умират.
Погребват ги, но имат планирани операции и трябва да ходят на работа. Да държат скалпел, а не микрофон. Работа, в която няма да забавляват хората, а ще спасяват живота им. 

Преди два дни майката на жената, която ви дава баничка, е починала, но вие не разбрахте. 

Абсолютно никой не разбира за грижите на мъжа, който ви приготвя пицата. Или хляба. Или печеното пиле в Billa.

Във филма "Петя на моята Петя" съпругът на класната почина внезапно, обадиха се да ѝ го съобщят, докато тя бе в учителската стая. На следващия ден беше на работа. 

Без значение какви проблеми имаме, ние всички работим. Без значение какво ни поднася животът, ние трябва да си свършим работата, за която ни плащат, и да я свършим добре, отлично.

Знам, че на никой не му е лесно, въпреки незабележимостта.