Nocktern с новини преди излизането на албума Scavengers

  • Сподели:
Nocktern с новини преди излизането на албума Scavengers

До представянето на албума Scavengers на Nocktern, остават броени дни и бандата не спира да ни изненадва с новини преди премиерата му, която ще се състои на 15 май в зала „Раковски 108“.

През последните седмици към музикантите се присъедини нов член в лицето на Дидо Пешев, който застава зад китарите. Познат от бандите Them Frequencies и Last Hope, както и като човека зад бранда Bare Hands Society, Дидо е най-подходящото допълнение към проекта. С обявяването на тази новина Nocktern пуснаха и най-новия си сингъл The Hound, който е още една предварително разкрита частица от албума.

Със смесването на индъстриъл, индитроника и мелодични вокали, песента ни въвлича в история за гонитба между човека и неговата съвест. The Hound е по петите ни винаги, за да ни напомни за всички грешки и разочарования, метафоризирайки негативните остатъци от миналото, от които не сме успели да се освободим.

На официалната премиера на Scavengers на 15 май в зала „Раковски 108“ ще чуем на живо всички 8 музикални творби, които са част от албума, и ще видим за първи път визуализацията към ключовия едноименен запис, чийто трейлър излезе преди дни. За реализацията на това видео към екипа се включват продуцентските къщи 4lmntz, Crystal Frame и Arkigraf. Режисьор е Виктория Караколева, a актьори са Иван Бърнев и Аделия Оклепо.

Гости на събитието ще бъдат Иван Шопов и Liltrip (Ангел Симитчиев, по-познат като Мytrip), а концертът ще е цялостно допълнен от сценография и лед мапинг, създадени от Полина Герасимова.

Nocktern (в състав Стоимен Стоянов, Борис Малеванов и Дидо Пешев) е група, която твори музика в жанровете алтернативен рок, съвременна класика, електроника, трип-хоп, ню джаз, филмова музика и други. Някои от имената, с които музикантите си партнират са Иван Шопов, Иво Чалъков (Gravity Co) и Mytrip. Досега NOCKTERN имат издадени три краткосвирещи албума – No Sugar Added (2016), Pieces of Lyla (2017) и NoStalgia (2020), като последният е лайв сет албум, записан с помощта на независимия български лейбъл за дроун и ембиънт музика Amek.