Обещавам си

  • Сподели:
Обещавам си

Обещавам си здраве. Ще се грижа за тялото си, ще го слушам и ще се старая да не го натоварвам извънредно. Ще се опитвам да чувам душата си. Ще търся корените на емоциите си. Няма да ги оставям да обсебват действията, но ще ги изживявам. Ще се обичам. Всичко това поне толкова и така, както беше до сега.

Обещавам си игра. Когато се науча да се забавлявам и да се разтоварвам в играта с децата така, както го правят те, вероятно ще съм най-свободният и щастлив човек на планетата. За сега "Трябва да свърша това" и "Онова ме чака" ми пречат сериозно. Имам доста да поработя по въпроса.

Обещавам си дълбочина – на мислите, на чувствата, на познанието, на емпатията към мен и другите. Дано не се удавя.

Обещавам си да се променям. Няма да е трудно. Децата са мощен регулатор и не допускат застой, фиксирани мисли, установяване. От мен зависи да е плавно, безболезнено или поне осъзнато.

Обещавам си да не планирам. Но ще продължавам да си представям стопанство с билкова и овощна градина, с повдигнати зеленчукови лехи и няколко малки къщи за гости от кирпич. И кухня с голяяяма трапезария. И малка уютна стая за холистична терапия. И голяма просторна зала за срещи, йога. И зелена поляна за игра, гимнастика и четене на книга. И малко езеро с жаби и комари. И...

Обещавам си повече да създавам и по-малко да потребявам.

Обещавам си да не отлагам. Много идеи отлежават и чакат подходящия момент. Поне за няколко от тях той ще настъпи тази година.

Обещавам си да търся тънката граница между грижата и желанието да променяш другия (за негово добро). Да влагам енергия в истинска грижа. Да не я пилея в опити да "помагам" на някой, който всъщност не иска да се променя.

Обещавам си да засадя много семена на нови за мен растения. И една смокиня. Обещавам си тази година лимонът да не измръзне. Обещавам да изсуша повече билки, подправки и зеленчуци. Да събера повече семена. Ще направя и повече от пет бурканчета сладко от вишни.

Обещавам си година без ремонти. Колкото и да ме изкушава идеята за нова кухня и две тавански спални – Не! Оправяме двора и живеем спокойно няколко месеца. Никакви ремонти тази година. За следващата може да размисля.

Обещавам си по-чести разходки в гората отсреща, по-често ще ходя да плувам, по-често ще излизам извън дома.

Обещавам си време – поне пет часа седмично само за мен.

Обещавам си да се дипломирам. Май трябваше да го напиша по-напред...

Автор: Катерина Атиас / Darove.com

Обещавам си

Сърце с желания. Снимка: 1hdwallpapers.com