Обещайте си да се радвате по-често на това, което имате

  • Сподели:
Обещайте си да се радвате по-често на това, което имате

Все по-често чувам приятели, близки и непознати да мрънкат колко сложен и труден бил животът. Коя марка колбас да избереш (трябва да няма Е-та), как да се справиш с особняците на гадната си работа (там никой не те оценява, а ти си такъв блестящ кадър) и как да накараш половинката да ти върви по свирката.

Ей такива все едни дълбоко екзистенциални драми тровят и се загнездват в съзнанието на всеки втори (да не кажа и първи) человечец на тази планета и така докато не стигнем в дървено помещение два на един на два метра под земята. Сега ще си кажете - Коледа е, а тази за каква се взема да ни разваля празничния дух?Сигурно е някоя черногледа самотница!

Напротив! Всичко си ми е супер, животът ми е хубав! Просто някак ми се ще и по-голямата част от вас да проумее, че и вашият живот е хубав. Или пък, ако нещо не е много окей, то може да бъде променено. Но не и с мрънкане! Знам, че бълвам клишета, ама осъзнайте се малко!

Казват че краят на годината е време за равносметки. Ами направете ги! Погледнете назад и си спомнете всички усмивки, смеха, няколкото сълзи от радост, дори паденията и силата, която сте имали да продължите след тях.

Спомнете си колко обичани сте били и сте! Дайте си едно новогодишно обещание, но не от сорта на "ще сваля 5 кг", "ще спра цигарите" или "ще тръгна на фитнес от понеделник".

Направете си истинско обещание, от тези, които ще ви е гузно да не спазите. Обещайте пред себе си да се радвате по-често на това, което имате. Да оценявате себе си и околните, дори в невъзможни моменти. Ето това си струва!

Весела Коледа, обичайте се, обичайте и бъдете обичани! Няма нищо по-ценно!

Снимка: suitesculturelles.wordpress.com