Обичам хладилникът ми да е празен

  • Сподели:
Обичам хладилникът ми да е празен

Това ми напомня за моментите, когато ще отсъствам от вкъщи за по-дълъг период. Най-вероятно ще пътувам нанякъде и ще прекарвам повече време навън сред природата с нови хора и вълнуващи преживявания.

Празният хладилник е повод, когато огладнея, да се обадя на някой да хапнем заедно навън. Споделената храна в приятна компания носи радост и социализира.

Когато няма нищо в хладилника, по-лесно следвам разтоварващ режим. Липсва необходимостта да използвам продукти, на които скоро им изтича срока на годност или пък да дояждам нещо, само и само за да не го изхвърля.

Когато знам, че хладилникът е празен, нямам нужда да го отварям и да разглеждам какво мога да хапна, без дори да съм гладна, а просто от скука или пък по навик.

Когато по рафтовете на хладилника липсват продукти, стават по-очевидни и осезаеми замърсяването и просмукалите се миризми от съхраняването на храните. Така се улесняват чистенето и размразяването на хладилника.

Най-много обичам да нямам нужда да мисля какво има в хладилника, защото това е сигурен знак, че съзнанието и ежедневието ми са изпълнени с много по-вълнуващи и пълноценни изживявания от това да си доставям удоволствие с излишни количества храна, като заместител на емоционална празнота.