Обичам те, Декември

  • Сподели:
Обичам те, Декември

Декември е тук, на прага ни... тихичко пристъпва, на пръсти. Очарователен, магичен и тооолкова любим.

Добре дошъл! Обичам те. С всичките ти прелести. С аромата на джинджифил, портокал и канела. С танцуващите снежинки, с добротата и белотата, която носиш. И с всичките капризи и чудеса в пазвата.

Е, и Годината е към своя край. Свършва. Обръщам се, поглеждам назад... и ми е хубаво, и същевременно тъжно. Истинска е и е още тук. С целия си блясък, усещам я с кожата си.

Усещам всички загуби и раздели, които ми донесе, минаващи през очите ми, владеещи сънищата ми, усещани дори в усмивката ми.

Усещам я с всички прекрасни мигове, носещи аромата на щастието. С всички пътувания, срещи, красиви емоции и нови приятелства. Разтварям ръце и ги прегръщам... искам да потънат в мен, или аз да потъна в тях.

Вълшебно ми е. И щастливо. Мога да обичам. Мога да прегръщам. И да давам топлина. Мога да усещам и думи не са ми нужни. Повече не ми трябва. Само Любов.

Отказвам да претеглям всички "За" и "Против" тази година. Потапям се в тях, приемам ги и продължавам напред... Тя и без това си отива. Оставя ме, но по-мъдра, пораснала, по-добра. Искаща и даваща. Сътворяваща и значима.

Вярвам, че това, което си е отишло значи не е било мое, а това, което съм спечелила е за цял живот.

Решила съм този месец да не се поддавам на лоши емоции и провокации и да търся доброто.

Да вярвам в добрите намерения. Да се уча на търпимост и смирение. Да искам прошка и да давам прошка.

Да бъда благодарна за всичко, което животът ми поднася, за да посрещна най-светлия и красив празник щастлива, в мир и хармония със Себе си и вътрешното си АЗ, и за да посрещна Новата година с мисълта, че ще бъде неповторима и пълна с чудеса.

А чудесата нямат нужда от обяснения и доказване. Вярвам в тях. Животът, заедно с всички радости, любови, усмивки и удовлетворение го доказват.

Чудеса се случват по Коледа и не само. Достатъчно е да ги пожелаем силно и да повярваме, че наистина съществуват. Защото вярата е нещото, което крепи и осмисля живота ни.

Декември е чудесен, Декември идва с песен...
Пожелавам си вълшебен месец, месец Любов!

Още от Darini - Д. Тодорова може да прочетете в darini-poezia.blogspot.com.

Снимка: hqeliteimages.com