Обичай - безкористно, безусловно, вдъхновено

  • Сподели:
Обичай - безкористно, безусловно, вдъхновено

Оказва се, че в наши дни най-трудното нещо е да обичаш. Безкористно. Безусловно. Вдъхновено. Тайно изпепеляващо. Вълшебно.

Без преструвки, без натрапване в социалните мрежи, без хиляди излишни, напудрени и захаросани обещания, които не си сигурен дали ще успееш да спазиш. Без желание за наложиш на всяка цена егото си или да се храниш с нечие обожание, живеейки в заблудата, че това е любов.

Да обичаш означава да превъзмогнеш превъзнесената представа за самия теб и да се гмурнеш в нечии друг свят и нечия непозната душа с истинското желание и намерение да ги опознаеш и приемеш такива, каквито са.

Обичай заради самата любов. Заради положителната енергия, която цари около теб и онзи, за който бие сърцето ти, заради споделените ви мигове, откровените разговори, невинните и сърдечни усмивки, трепетното вдъхновение и времето, което сякаш спира щом сте в компанията си.

Заради необяснимото, но бленувано чувство, появяващо се всеки път, когато се разбирате само с поглед, заради това, че съдбата е решила да ви срещне точно тук и точно сега и всяка ваша среща ви кара да се преоткривате отново и отново, притихнали в мислите на другия.

Обичай, за да превъзмогнеш загубите от минали моменти, хора и събития, на които отдавна им е време да си вървят. Обичай, за да се насладиш на всеки един миг, без страх от новото начало и загадките, които се крият зад него.

Обичай, за да се вдъхновиш по такъв начин, че да спреш да търсиш музи в случайно преминаващи гости, които си тръгват веднага след като осъзнаят, че в душата ти живеят безброй сенки и залези, а не цари вечен празник.

Обичай ненатрапчиво и без нужда от сцена и публика. Не нарушавай с гръмки слова тишината, носеща се между двама ви, когато се съзерцавате, защото понякога тя ще е единственото, от което имате нужда и което може да си позволите да преживявате изцяло заедно.

Обичай без вкопчване в болезнени дилеми и излишно съжаление. Без уговорки, обсебващи надежди, милиони очаквания и грандиозни планове. Обичай без чувство за собственост и се радвай, когато другия е щастлив и върви уверено по своя път, дори да не можеш да си част от неговото пътуване.

Обичай…дори да е от далеч. Мълчаливо. Непретенциозно. Малко по детски. Плахо. Откровено. Чисто. Остани верен на това красиво и истинско чувство и знай, че само тогава не живееш напразно.