Обичайте, ако искате да сте обичани

  • Сподели:
 Обичайте, ако искате да сте обичани

Има разлика между влюбването и любовта. Ако първото е предпоставка за възникването на едни приказни взаимоотношения, то второто предопределя развоя на тези взаимоотношения. Дали ще си останат приказни, зависи от любовта. А тя в известна степен, ако е налице всичко останало, е обвързана със съзнателен избор.

Някои хора разбират това и то се превръща в ръководител на действията им, докато други просто махват с ръка на това твърдение. Ако сте от първия тип, все пак е добре да си го припомняте понякога. Защото хората често забравят.

Не е достатъчно просто да срещнете подходящия. Този, за когото сте мечтали. Да, той съществува. Има го и ви чака някъде там. Или вече сте заедно и ще ви прави щастливи, защото това е неговото желание.

Но влюбването е краткотрайно. Пеперудите бързо отлитат. С всеки изминал ден ежедневните грижи стават все по-видими. А мисълта започва да се лута между него и тях. Проблемите отново намират място в съзнанието и започват усилено да го терзаят.

Тогава се обръщате към себе си. Към собствените си нужди, все по-често незадоволени. И вместо да ги задоволите, очаквате, че той ще го направи. Изисквате, обзети от егоизма си. А може би това е урок, който цели да ви научи, че не заслужавате да получите нещо, което самите вие не сте готови да си дадете.

Разбира се, зад реакциите ви винаги има основателни причини. Но съзнанието има склонност да ги прави твърде основателни. Да се фокусира върху тях и да ги изопачава до степен, че да ги превръща в самозаблуда.

Вероятно понякога ви липсва онази топлота, която само той може да внесе у вас. По-рядко се чувствате желани, оценени и обичани. И мислите, че вината е у него. Така започвате да изисквате да се грижи за вас. Изисквате да ви показва, че ви обича. Изисквате да ви го доказва по всевъзможни начини...

И тук е моментът да си зададете следните въпроси: Щом искате да получавате, то какво давате в замяна? Точно в този момент? Как днес му показахте, че е специален за вас? Откъде той да черпи енергия, за да ви дава тази любов? От мрънкането ви? Или от вашето недоволство? 

Мили дами, мъжете са огледало на жените. Те отразяват нашите действия и емоции. Ако направим крачка назад – и те ще отстъпят. Приближим ли се – и те ще го направят. И промяната започва тогава, когато осъзнаете това. Защото любовта не се дава по задължение. Тя е всеотдайност, тя е отдаване на себе си.

Какво ще стане, ако утре, след като отворите очи, го събудите с нежността, на която само вие сте способни? Ще спечелите или ще изгубите?

Какво ще стане, ако спрете да насочвате погледа си върху собствената си неразбрана, а понякога и наранена личност и погледнете прекрасния мъж до себе си? Нима той не е чудесен?

Защо, вместо да промърморите "Знаех си", когато забрави да свърши една от много задачи, не се усмихнете нежно и не проявите разбиране?

Защо не облечете тази вечер секси нощничка, вместо памучната тениска? И не си позволите да забравите поне за час всички недоразумения? Защо не му се отдадете изцяло?

Какво ще стане, ако се опитате да бъдете мили с него? Ако го целувате по-често и прегръщате по-силно? Ако му се радвате повече? Знаете ли... и той ще започне да ви се радва. Защото, когато любовта съществува, се изискват малки усилия, за да разцъфти. Но все пак усилия. Така че вместо да оставяте негативизма да вземе превес – дайте воля на вашата обич. Оставете я да се развихри. За да ви направи щастливи.

Какво ще стане, ако вместо да го молите за любов и внимание, му дадете своите?
Ще ви кажа какво. Ще задоволите неговите желания. Той копнее за същото. А веднъж задоволен, той ще ви даде всичко, от което имате нужда.

Снимка: 7-themes.com