Осем правила за щастлив брак

  • Сподели:
Осем правила за щастлив брак

''Невероятният брак не е когато се съберат ''перфектната двойка''. Това е когато една несъвършена двойка се научи да се наслаждава на различията си.'' - Дейв Меру

В брака, както и в живота, не всичко е спокойно и прекрасно колкото ни се иска. Семейният съюз е низ от приливи и отливи, напрежение и любов. Но съществуват начини, с които можем да създадем перфектната среда. Ще разгледаме няколко метода и правила, които ще ни помогнат да съхраним чистите любовни отношения с любимия човек.

Доверие

За да сме щастливи в брака е нужно да можем по всяко едно време да се доверим на любимия човек, както и той на нас. Доверието е на първо място в една връзка и независимо дали тя е в самото си начало или е дългогодишна, то трябва да присъства до самия край на тези отношения. Ако то липсва всичко друго се обезсмисля, хората стават несигурни и нестабилни в чувствата и мислите си, започват едни безкрайни упреци, дебнене и навлизаме в омагьосан кръг, от който няма изход. Доверието е най-важната подправка за всяка връзка и именно на него се крепят отношенията между двамата влюбени. То е спойката на семейния живот.

Споделяне

За да бъдем напълно удовлетворени от брака трябва да се научим да споделяме с човека до себе си, както и да му обясним, че комуникацията между партньорите е средство, чрез което можем да избегнем напрегнатите ситуации и бъдещи конфликти, защото когато сме наясно с развитието на събитията около нас и не тънем в мъгла, ние сме способни да мислим реалистично и да взимаме правилните решения.

Искреност

Когато нещо куца, имаме проблеми - единственото решение е да споделим своите чувства с любимия и заедно да стигнем до правилното решение. Искреността е изключително ценно качество, което трябва да притежават и двамата партньори, ако искат да има стабилност и синхрон в отношенията им. Важно е да се опознаят такива каквито са, със своите качества и недостатъци и да са способни да бъдат откровени и честни с другия.

Грижа

''Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.'' Мечо Пух

Грижовността е спойката на брака, защото рано или късно всеки от двамата попада в етап, в който му е нужно рамо и подкрепа, а любимият човек е този, който трябва да му я предостави безусловно.

Вярност

Щом сме предприели стъпката да споделим живота си с този човек ние трябва да се опитаме да му покажем, че той е единственият, който всъщност има значение за нас. Той е нашия свят, душа, сърце и докрай да останем верни на своите чувства.

Приятелство

''Не е липсата на любов, а липсата на приятелство, което прави браковете нещастни.'' Фридрих Ницше

Във връзката и в брака рецептата за щастие е приятелските отношения, които трябва да се изградят още в самото начало и с времето да се надграждат, защото какво по-хубаво от това до себе си да имаш човек, който те разбира, на който можеш да споделиш всичко и който винаги ще бъде до теб в трудните моменти, а именно на това се крепи приятелството.

Подкрепа

След като сме попаднали в труден етап, единственото което ни е нужно е партньор, който е готов да подкрепи нашите възгледи, решения и амбиции. Човек който ни подкрепя и стои до нас като скала в трудните моменти, човек който вярва и мисли за нас. Подкрепа ни е нужна, за да можем да се освободим от безпокойството и да усетим обичта на другия. Защото истинската любов е частица чувства, частица подкрепа и частица вярност. Това са трите елемента на чистата любов.

Любов

Пух знаеш ли каква е разликата между ,,харесвам’’ и ,,обичам’’? Не Прасчо, кажи ми. Разликата е там, че ако харесваш едно цвете, ще го откъснеш, но ако го обичаш, ще го поливаш всеки дех.'' Мечо Пух

И един от най-важните елементи за задвижване на колелото е именно обичта към другия, чувството, което ни е събрало с този човек. И ако успеем да го съхраним докато преминаваме през различните и трудни етапи на брака, ние ще сме истински щастливци, които са постигнали истинското съвършенство на тази приказка наречена брак.

''Истинските двойки са тези, които преминават през всичко, което има за цел да ги разкъса и да излязат още по-силни.'' Неизвестен автор