Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

  • Сподели:
Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

Както вече ви информирахме, фестивалът Absolut Creative Space ще се проведе от 3 до 9 юни. Специално за събитието ще се изгради pop-up студио, което ще бъде разположено на паркинга на хотел "Родина".

Мултифункционалното пространство на Absolut Creative Space пристига от Швеция, напълно оборудвано с 3D принтер и инструменти за разнообразни събития, лекции, работилници и партита.

Предлагаме ви повече информация по дати, като във всеки от фестивалните дни програмата представя различни гледни точки за креативността в различните й форми, поставяйки акценти върху:

• 3 юни - петък - Digital Lifestyle
• 4 юни - събота - Futureproof Design
• 5 юни - неделя - Nature Saviness
• 6 юни - понеделник - Craft
• 7 юни - вторник - Nightlife
• 8 юни - сряда - Sustainable Fashion
• 9 юни - четвъртък - Technological Breakthrough

В зависимост от сферата, във всеки от дните ще присъства чуждестранен гост или лектор, представяйки свои отличителни проекти. Програмата ще включва и още много изложби, демострации, акции и работилници с български проекти и неправителствени организации. 

Ето и някои от гостите, които пристигат у нас специално за събитието:

• Шведското студио за дизайн, музика и филми SNASK може да бъде оприличено на Дисниленд за графични дизайнери. От дизайн до видео, стоп-моушън и нова философия за работата и креативността, SNAKS са си изградили техен собствен голям свят с една цел – нов креативен ред. 

Marko Edfelt е CEO на Satumaa Family Business, председател на борда на PR агенцията Drama Queen и дизайн агенцията Passi&Ripatti. С повече от 20 години опит, той играе главна роля в изграждането на ключови проекти за Absolut Vodka, GEOX, Carlsberg, Electrolux, Kahlua, L’Oréal Nordic, Malibu. Той ще ни сподели какво е мястото на новите технологии в създаването на уникални и устойчиви идеи за големи брандове.

Plastic Whale е първата професионална фирма за пластмасов риболов в света. Социална инициатива от Холандия има една мисия: да спаси водните басейни по света от пластмасови отпадъци. Днес, Plastic Whale има шест дизайнерски лодки, направени от пластмаса, събирана от амстердамските канали. Тяхната цел е да затворят врати, като изловят цялата пластмаса, която плава из света.

Marije Vogelzang създава food design. За разлика от повечето "фууд стилисти", Марие обръща внимание на самия акт на хранене. Вдъхновена от произхода, приготвянето и историята на храната, тя прави уникални вкусови изживявания отвъд самото готвене. Земеделието, биологията, човешката психология и здраве, науката и природата са постоянна част от всяка чиния, която тя сервира на публиката си.

Simone Caporale е повече от барман в трикратно определния за най-добър бар в света Artesian и повече от барман на годината за 2014. Симоне е човекът, който знае как се прави първокласен бар. Той ще ни сподели какво е последното в света на коктейлите и какво е нужно, за да накараш клиентът да се почувства като звезда.

Monica Berg е от Норвегия и превръща своите креативни коктейли в изкуство. По средата между миксолог и готвач, рецептите на Берг имат изразен гастрономичен стил, който я откроява от останалите. Тя вижда барманите като новите звездни готвачи и има ярка способност да извлича максималния потенциал от дори най-невидимите съставки във всеки коктейл.

Mirik Milan е кметът на нощния живот, засега поне в Амстердам. Мирик Милан e избран от хората за хората с една мисия: да направи нощния живот забавен, доходен и устойчив. Нощният Кмет е неправителствена организация, създадена да ни покаже защо излизането нощем е важно за развитието на креативността в града ни. Нощният кмет е посланикът на нощния живот, към който се обръщат кметства, медии, креативни индустрии и институции в търсене на съвети и решения за устойчивото разрастване на нощта. 

Alex Bec е един от основателите на базираната в Лондон медия It’s Nice That, която в рамките на няколко години се превърна от стартираща компания във високо уважавана творческа платформа с половин милион читатели всеки месец. It’s Nice That лансира най-вълнуващите постижения от света на рекламата, графичния и интерактивен дизайн, илюстрацията, новите медии, фотографията и различни форми на креативност, които изпълват ежедневието ни с интересни и смислени начинания.

Част от българските участници в програмата са:

Betahaus – С обмен на идеи, разговори, нови хора с нови решения, betahaus Sofia се включва усилено в почти цялата фестивална програма. От 3 до 9 юни, те ще организират в рамките на Absolut Creative Space Hardware MeetUp Evening и ще преместят за цяклата седмица betacafe на фестивала.

Яна Дворецка е дизайнер и преподавател в Нов български университет в специалност мода. Тя е привърженик на slow fashion и се бори със средставата на дизайна срещу консуматорството и замърсяването на природата. От 2009 г. Яна поддържа собствения моден лейбъл YOD за етична и екологична мода.

Creative Shower е студио за иновации и дизайн на услуги, продукти и преживявания. Те имат своя методология, чрез която помагат на организации и хора да се променят заедно със средата, да бъдат по-креативни и успешни. Екипът на Creative Shower вярва, че всеки човек е креативен, както и че споделянето на идеи и задаването на въпроси могат да трансформират хора, организации и цели общности.

Halfbike e най-необичаният и абсолютно уникален велосипед, който имате шанса да изпробвате по време на фестивала. Tой събужда естествените инстинкти за движение и рефлекси по съвсем нов начин. Според създателите му от Колелиния, активното спортуване на открито, комбинирано с приятното предизвикателство да се усвои правилната стойка и баланс, носи истинско щастие и забавление.

Марина Драгомирова е родом от Пловдив и завършва графичен и интриорен дизайн в НБУ, след което заминава за Лондон за магистратура Продуктов дизайн в престижната Кралска Академия (Royal College of Art, 2011). По време на обучението си прави стаж в дизайн отдела на Alexander McQueen. В края на 2012 г. основава своето студио в Лондон. Нейната работа е повлияна от националните български традиции, особено в стила Fuchila, където се използват тъкачески техники на стан.

Sito Studio се занимават със сериграфия, известна също така като ситопечат - една от най-разпространените и ценни ръчни печатни техники. Sito Studio е малко ателие, което предлага обучения в ситопечат върху хартия и текстил. Хората зад него са Надежда Георгиева (nadgraphics) и Милен Димитров (познат като автор на тениските Dushman).

Всяка вечер от фестивалната програма ще завършва и с музика от интересни български селектори и специални авторски коктейли, създадени от локални продукти, следвайки принципите за устойчивост на Absolut.

Специално за откриването на 3 юни пристига и Louis La Roche - английският диджей ще миксира хаус, фънк и 80`s пост диско за голямото откриващо парти в зала 10 в НДК. 

Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15 лв на ден или 30 лв за достъп до цялата фестивална програма.

Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

Alex Bec е един от основателите на базираната в Лондон медия It’s Nice That

Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

Plastic Whale е първата професионална фирма за пластмасов риболов в света

Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

Halfbike e най-необичаният и абсолютно уникален велосипед, който имате шанса да изпробвате по време на фестивала

Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

Марина Драгомирова - Craft

Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

DJ Louis La Roche пристига специално за откриващото парти в зала 10 в НДК на 3 юни 

Още подробности за фестивала Absolut Creative Space
Още подробности за фестивала Absolut Creative Space

Барът, който е част от мащабната инсталация