Отиде си слънчевото момиче Лорина Камбурова

  • Сподели:
Отиде си слънчевото момиче Лорина Камбурова

Една от най-красивите и топли усмивки на българското кино угасна завинаги. Актрисата Лорина Камбурова е починала на 30-годишна възраст в болница в Москва съобщиха близките й приятели в Русия, с които красавицата работеше до последно, както и нейния артистичен музикален партньор Росен Пенчев, който каза само „Лорина отлетя сама…“.

Лорина Камбурова си е отишла след усложнения от двустранна вирусна пневмония днес по-рано през деня. Катрин Краснер, режисьорката на филма „Любов и чудовища“ - последният филм с участието на актрисата, потвърди в личния си профил във Фейсбук за тъжната вест. Най-вероятно утре ще стане ясно и как и кога ще бъдат транспортирани тленните останки на Лорина до България.

Първата голяма роля на Лорина Камбурова беше в сериала „Връзки“. Лично сценаристката Ваня Николова я избрала да участва. Съкрушена от новината, сценаристката написа във Фейсбук: „Сбогом, моя красавице! Това е от онези новини, които се разпространяват мълниеносно. Първо реших, че е шега, глупост, недоразумение някакво в руските сайтове. Но не е. От снимката, която виждате, се влюбих в излъчването й, преди да я срещна. Беше последна година в НАТФИЗ. Издирих я във ФБ. Писахме си. После среща и кастинг за "Връзки". Имахме изключителен късмет тази толкова красива и талантлива Лорина Камбурова да бъде част от екипа ни. Стана едно от "децата" на продукцията. После Лорина си намери собствен път. При това напълно успешен. До днес... Почивай в мир, скъпа Лорина! Ще живееш в сърцата ни!“.

Лорина Камбурова се снима и в друг хитов сериал – „Скъпи наследници“, като голяма част от колегите й също изразиха своята мъка в социалните мрежи. Иво Аръков изля душата си: „Сърцето ми е разбито и душата ми скърби да науча, че това прекрасно същество вече не е сред нас. Имахме прекрасно партньорство пред камерата и добро приятелство зад нея. Отнеха ни я, без предупреждение, а тепърва и предстояха големите роли, за които беше изрядно подготвена. Лъчезарно момиче с борбен характер, силна воля, божествена красота, абе както се казва нашата "Wonder Women" (Жената Чудо). Липсата ти ще е осезаема от всички, както от колеги така и от фенове, а тя имаше от всичко по много! Изказвам моите най-искрени съболезнования на близките и нейното семейство. Светла да е паметта ти Лорина, където и да си сега. Обичаме те! Поклон!“.

Редица родни звезди изказаха своите съболезнования. Актрисата Неда Спасова написа: „Талантливата ни колежка си е отишла днес...  Учехме заедно, тя беше в съседния клас. Упорита, енергична, борбена...  Преди две седмици си говорихме с колеги за нея как е започнала да се развива прекрасно в Русия. Руски език, без акцент, главни роли, проекти... Мир на душата ѝ! Не знам защо се случва всичко това...“. Тв водещият Ники Кънчев сподели: "И Лорина Камбурова е тръгнала Нагоре! Мноооого талантлива, много добре възпитана, много красива. Тръгна от 17 годишна от третия сезон на "Мюзик Айдъл", тръгна от красивата Варна, от артистично семейство, с известни братя, с музикалния проект "Росен и Лорина", с много филми, сериали, озвучаваше холивудски продукции, в "Скъпи наследници", във "Връзки". Много пъти ми е гостувала в Дарик! Бог да я прости!“.

Лорина Камбурова е родена през 1991 година във Варна. Родителите й си отиват от този свят млади и за нея се грижи баба й, която Лорина често сравнява с Баба Илийца, заради силата, която има. Като ученичка се явява в трети сезон на музикалния формат Music Idol, а по-късно става и модел от каталога на „Ивет Фешън“. Първо се ориентира към икономиката, след това решава да се запише в НАТФИЗ и завършва актьорско майсторство в класа на проф. Здравко Митков. Заедно с музиканта Росен Пенчев се изявяват като дуо Ross’n Lorina. Снимала се е в редица музикални клипове, последните от които към парчето „Тази песен не е за любов“ на Стефан Вълдобрев и „Страничен наблюдател“ на Владимир Ампов - Графа.

 

High View Art изказва съболезнования на близките и роднините на Лорина Камбурова! Лети, мило момиче...