Откажи се от удоволствието да мрънкаш

  • Сподели:
Откажи се от удоволствието да мрънкаш

Откажи се от удоволствието да мрънкаш. Смей се! Смехът идва след съня и храната.

Откажи се от удоволствието да мрънкаш. Заяви си промяна. Но знай, че подсъзнанието не позволява да го лъжеш безкрайно - или се промени, или не лъжи, че искаш да си добре. Защото ако не престанеш да мрънкаш, значи искаш да страдаш, не си готов да платиш цената за доброто настроение.

Ако искаш най-чистосърдечно промяната, то подсъзнанието е безкрайно услужливо.

Предлагам ти една техника за свързване с твоето подсъзнание: вземи един лист и го раздели с линия по средата, като отляво на линията напиши "Проблем", а отдясно напиши "Чувства".

Когато имаш конкретен проблем, тук и сега, напиши го под графата "Проблем". Опиши го толкова изчерпателно, колкото се сетиш и можеш. След което отдели време и напиши в дясната колона всички чувства, които изпитваш сега, при наличието на проблема.

После отново се върни към написаното - от една страна са мислите ти, от другата страна - чувствата. Остани в тази информация около 3-4 минути.

А сега обърни листа и напиши на гърба му: "Как аз ще се чувствам, когато реша проблема?" и опиши всички чувства, от които имаш нужда.

Представи си, че проблемът ти вече е решен - как се чувстваш от тази информация? Остани в тези нови чувства и усещания по-дълго време - 7- 8 минути и след това остави листа настрани, заеми се с нещо друго.

Решението на проблема идва от нашето подсъзнание, когато дойде най-подходящият момент, когато се успокоим. С вяра, търпение и желание.

Ето няколко добри практики да се чувстваш добре и в кондиция:

Антистрес Терапия

Хипноза

Още по темата как да се владеем на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".