Отличителните черти на Зодия Везни

  • Сподели:
Отличителните черти на Зодия Везни

(22 септември – 23 октомври)

Стихия - Въздух

Управляваща планета – Венера

Седмият зодиакален знак, който е пряко свързан с човешките взаимоотношения и справедливостта. Животът на Везните се върти около топлотата в отношенията, духовността и в търсене на сродната душа. Представителите на тази зодия са дипломатични, безпристрастни и справедливи. За тях на първо място, преди всичко, е истината. Те са хора, които могат да балансират добре отношенията си с другите, защото са изключително търпеливи, добри слушатели и още по-добри в даването на правилни съвети. Въпреки това техният живот е изпълнен със съмнения и непрестанни колебания, свързани със връзката им, партньорът им, изборът им на подходяща работа. За Везните е изключително важно истинското и чисто приятелство, без излишни конфликти и напрежение. Те са изключително миролюбиви и са способни да направят всичко по-силите си, за да не навлизат в конфликти. Този въздушен знак е сътворен от хармония и нежност.

Везните са изключително интелигентни хора, притежаващи бърз и остър ум.

Любов: Хората от срещуположния пол не успяват да устоят на чара им, защото са изключително привлекателни и владеят добре техниката на флирта. В любовта Везните се стремят да изградят връзка, която да е хармонична, романтична и лишена от скандали и конфликти. Те са стабилни партньори, на които може да се разчита и животът с тях е спокоен и синхронизиран, лишен от излишно напрежение. Изключително стабилни партньори и перфектни родители.

За Везните от изключителна важност е да се чувстват влюбени, единствено тогава те се чувстват напълно удовлетворени от живота. Любовта ги кара да се усмихват, да мечтаят и да планират. Тази зодия има дарбата да погледне нещата, през очите на партньорът си и може да отгатне  настроенията и желанията му без проблем.

Приятели: Това е една социална зодия, която много държи на своето обкръжение и най-вече на приятелството. Везните общуват без проблем и лесно влизат в положението на отсрещния човек. Без притеснения, приятелите на тази зодия могат да споделят и най-съкровените си тайни, а когато имат проблем – везните винаги са готови да предоставят точното му решение. Умеят да балансират в отношенията си с другите, както и да потушават възникналите конфликти. Везните не могат да подходят с егоизъм към хора, на които държат и към приятелите си. Те ще се постараят да направят всичко по-силите си най-близките им, както и приятелите им, да се чувстват добре и щастливи, дори са способни да пренебрегнат и себе си, заради щастието на любимите. Везните харесват големите компании и най-вече смислените и продължителни разговори.

Как да разпознаем по-външния вид представителите на Зодия Везни? Повечето от представителите на тази зодия са изключително привлекателни, с големи очи, средни на ръст, с чаровна усмивка, свело и обло лице, стройна фигура.

Те са винаги усмихнати и със закачлив поглед, излъчват спокойствие и интелигентност. Безспорно са хора, с които може да разговаряте на различни теми без проблем. Ако усетят, че имате намерение да постъпите погрешно и да нараните някой, те без страх ще ви се противопоставят и ще застанат на страната на най-потърпевшия, защото са защитници на по-слабите и обичат справедливостта.

Везните не се плашат да гонят до последно мечтите си, докато не успеят да ги превърнат в реалност. Безкрайно упорити са когато преследват целите си и без проблем ще се справят със всички препятствия, които изникнат по-пътя им.

Имат изключителен талант да убеждават хората и лесно да спечелват доверието им. Те безпроблемно следят постъпките на останалите, наблюдават действията им и ако се налага им помагат да направят корекция на постъпките си.

Везните притежават способността да дават прошка, но трудно биха забравили постъпката ви.

Те носят изключително силна и позитивна енергия и е лесно човек да се зареди с тях, само трябва до себе си да има представител на тази зодия и късметът винаги ще го съпътства.