Пълнолуние в Рак и лунно затъмнение определят основните теми за 2020 г.

  • Сподели:
Пълнолуние в Рак и лунно затъмнение определят основните теми за 2020 г.

Пълнолуние в Рак настъпва тази вечер в 21:23 часа. Дойде и второто поредно затъмнение (този път лунно), с което отваряме годината и което подсказва, какви ще са активните теми през нея.

Главен фокус на 2020 г. са планетарните влияния по оста Рак – Козирог, тъй като в момента там са т.нар. Кармични Възли, носещи основните посоки, предизвикателства и сфери на израстване.

Освен тях, идва и отдавна набиращият сила съвпад на Сатурн (карма, зрялост, материализация) и Плутон (трансформация, лечение, истина) в знака Козирог (структури, авторитети, правила), който става точен на 12 януари. Съвпад на двете планети в същия знак е имало преди 500 години.

Присъединяването на Юпитер и Марс към тях през март, прави събитието изключително рядко и с огромно значение, тъй като подобна комбинация не се е случвала от 1246 година насам.

Затъмненията не са откъслечно явление, а се случват през половин година на групи от по две или три (по време на Новолуние и Пълнолуние). Те активират два противоположни знака и задвижват един цялостен процес, преминаващ през различни фази и водещ до някакво преобръщане в живота ни.

Ако сме зациклили в дадена ситуация, разбиране или отношения, затъмненията ни изтръгват от тях често по предизвикателен начин. Те носят започване и приключване, разрушаване на старото и съграждане на новото.

Сегашното затъмнение е на фона на пълнолунието в Рак и е продължение на предното от 26 декември 2019 г. (новолуние в Козирог). Това, което е активно в момента е резултат от събития и явления, които са се случвали в последните две седмици.

Цялата тема на оста Рак-Козирог е относно порастването и поемането на отговорност за собствените нужди и чувства. Обикновено, когато има нещо болезнено или трудно, ние или изцяло потъваме в него (Рак), или се опитваме да го потиснем и забравим (Козирог).

Зрялото отношение позволява да сме осъзнати към емоциите и нуждите си, без да се превръщаме в тяхна жертва, а да намерим начин да ги обгрижим, или да потърсим адекватна подкрепа отвън.

Пълнолунието е момент, в който можем да се разкачим от досегашните, неработещи модели, навици и ситуации, за да отворим място за нещо ново и различно.

Основните теми и дилеми, в които ще търсим баланс по оста Рак-Козирог (както в момента, така и през цялата година) са:

  • емоции/разум;
  • сензитивност/сериозност;
  • уязвимост/суровост;
  • нужди/задължения;
  • детето в нас/възрастният;
  • семейство/кариера;
  • зависимост/самостоятелност;
  • колебливост/ стабилност.

Козирогът е свързан с темите: баща, авторитети, отговорност, задължения, строгост, суховатост, центрираност, структура, кариера, издържливост, постоянство, заземяване, зрялост, материализиране.

Ракът символизира: майка, майчинство, утроба, уют, дом, семейство, детство, нужди, обгрижване, емоции, чувствителност, ранимост, зависимост, минало.

Към Пълнолунието има подкрепящ аспект от Нептун, планетата на невидимите светове, лечението, интуитивните прозрения, състраданието, прошката, усещането, че сме сляти с всичко и всички. Не сме сами в тези трансформационни времена, нашите духовни водачи са с нас и ни напътстват.

За да можем да ги чуем, е необходимо да притихнем и да се заслушаме, защото гласът на Нептун е тих и нежен. Много подходящ момент за всякакви медитативни практики, семинари и сесии, подкрепящи навлизането навътре в нас, тъй като чрез тях може да се случи изцеление на неща, които са ни тежали цял живот.

Източник: Богомила-Сандия

За лични сесии – Таро, Регресия, ТЕС (темите могат да са свързани с отношения, повтарящи се ситуации, физически и емоционални симптоми, трудности в ежедневието и т.н.) както и за записване и информация относно следващите групи по Семейни Констелации, може да пишете на: antarsandhya@gmail.com