Пази се, човече!

  • Сподели:
Пази се, човече!

Животът ни учи на всичко, което ни трябва. Дава ни всичко, което можем да понесем. Идват хора, случки, събития при нас с една единствена цел - да бъдем по-добри хора, по-осъзнати, по-будни.

Пази се, човече!

1. От отрицателни мисли

Мислите са всичко. Те ни носят живот, животът - действие, действието - смисъл. Светът е това, което мисля. Случващото се е хубаво или лошо според мислите ми и начина, по който аз ги избирам. Аз управлявам мислите си.

"Най-високото положение, до което е достигнала човешката мисъл, е Истината. Дойдеш ли до това положение, ти си доволен от всичко." казва Петър Дънов. Мисли по-ярко, по-светло, по-положително и действията ти ще бъдат безупречни.

2. От негативните хора

Пази се от тях, човече. Те изсмукват всичко живително от теб. На всички ни се случва да преживеем нещо тежко, на някои хора начинът им на живот е да се жалват, да търсят някой виновен. Защо да се разпиляваш като им обръщаш внимание?

Съсредоточи се върху сродните души, тогава даването ти ще е най-смисленото и естествено нещо - даване на грижа, внимание, любов. Връзката с хубави хора, любими, смели и всеотдайни, е споделен път в пътуването, наречено живот. Намирай време да оставаш в тишина - най-добрата компания си си ти самият. Как общуваш със себе си?

3. От успеха

Стигнеш ли до връхната точка - дай боже всекиму! Върхът е покорен, мечтата се е сбъднала. Пътят е зад теб. Забравил си за болките. Жертвите са си стрували.
А сега накъде? Спрял си. А посоката е важна.

Успехът замъглява. Трябва ти действие, вършене, активност. Успехът е най-временното нещо, ако спреш и забравиш да продължиш, забравиш да се изкачваш. Има нови върхове, още по-величествени, още по-стръмни, но с нови гледки, които можеш да видиш и да се насладиш, само ако си там, на високото. На новата височина.

Пази се, човече, от успиване!

Още интересни статии от Светла Трифонова може да откриете на: svetlushall.wordpress.com.