Пет дразнещи черти на партньорът ни

  • Сподели:
Пет дразнещи черти на партньорът ни

Има неща свързани с поведението и недостатъците на нашия партньор, които наистина са способни да ни вбесят. Ще разгледаме петте най-дразнещи черти от поведението на нашия партньор. 

1. Муден 
Никой не харесва прекалено бавните хора от типа на костенурки, които смятат, че имат милиони години живот, пред себе си или че, просто времето е спряло специално за тях и именно, заради това не е нужно да си дават много зор.

Действат бавно, говорят бавно и по-лошото е, че мислят бавно – това е нещо, което малко хора биха издържали. Няма лошо в това човек да бъде спокоен, но не и зациклил. Мудните хора никога не бързат за никъде, всичко правят изключително бавно и съсредоточено, дори и за елементарни действия им е нужно много повече време, отколкото на нормалните хора.

Това поведение наистина може да изкара човек извън кожата му и да го вбеси тотално, особено когато предстои някакво важно събитие или среща, а вашият партньор не само, че не си дава зор, но заради него трябва да закъснявате винаги.

2. Пестелив и стиснат
Това също е доста вбесяващо качество на нашата половинка, което може да ни изкара извън равновесие. Никой не иска да живее с чичо Скрудж или с човек, който цепи стотинката на две.

Дразнещо е непрекъснато да пресмятате и да се лишавате, дори и от важни покупки, само защото партньор ви е прекалено стиснат. Той спестява от всичко, от което може – забавления, покупки, екскурзии и какво ли още не.

Притеснително е да излизаш с човек, който се опитва да се пазари и да смъква от цената, дори когато се намира в кварталния магазин.

3. Прекалено бърз
Той действа бързо, говори бързо и мисли бързо – ще си кажете, че няма нищо лошо в това, но се замислите, един такъв човек е склонен да направи много повече грешки, отколкото човек, който действа спокойно.

Подсетете се за поговорката – ''Бърза работа, срам за майстора!'' И докато нашият партньор бърза в своите действия, той допуска прекалено много грешки, които ни карат да се вбесим наистина. Той е като ходещ ураган, който не оставя нищо здраво след себе си.

4. Обсебващ и ревнив
И това е доста дразнещо, едва ли има човек, който доброволно би изтърпял някой, който непрекъснато да се съмнява във верността му и да го преследва постоянно. Безпричинната ревност е способна наистина да ни вбеси, дори и да се запитаме, какво точно правим с този човек, щом той ни няма нужното доверие.

5. Гневен и иронизиращ
Вбесяващо е да бъдеш с човек, който те иронизира и критикува постоянно, както и с такъв, който пали от раз и без причина изсипва своя гняв срещу теб. Много дразнещо е да потушаваш пожари, които ти не си запалил и постоянно да си в центъра на бурята и да се съобразяваш с дяволите, които се въртят в главата на твоя партньор. Трудно се живее с подобен човек и е изключително неприятно, някой постоянно да ти се присмива директно в лицето и да критикува всяко твое действие, както и да  се разгневява от най-малкото.