Пет причини да биеш шута на половинката си

  • Сподели:
Пет причини да биеш шута на половинката си

Има моменти, в които започваме да се чудим кой всъщност е този човек, до когато се събуждаме всяка сутрин, искрен ли е с нас, манипулира ли ни, верен ли ни е. Чрез неговото поведение можем лесно да достигнем до отговорите на тези въпроси, просто трябва да се вгледаме в действията му и да обърнем внимание на дребните детайли от характера и държанието му.   

1. Изневяра
В много малък процент от връзките, развоят след изневяра е половинките да останат заедно, тъй като обидата и фактът, че се чувстват излъгани и подведени от своят другар не им позволяват, просто така да забравят този неприятен инцидент.

Независимо каква е била причината за изневярата, за нормалните хора е трудно да пренебрегнат случилото се и да продължат с усмивка, сякаш нищо не се е случило. Особено, когато във времето тя се е превърнала в навик за човека до нас, това е една доста добра причина да му бием шута, вместо да се тормози излишно и да търсим вината в себе си.

2. Постоянни лъжи
Лъжата е доста основателна причина, за да прекратим връзката, ако нямаме нужното доверие на човека до себе си, то връзката е абсолютно безсмислена и ако постоянно чуваме купища оправдания да излизат от неговата уста – това ни уморява и изстисква емоционално, затова най-добрият възможен ход от нашата страна е просто да теглим чертата, защото постоянните лъжи означават, че човекът до нас не изпитва чувства и просто си губим времето с него.

3. Манипулативни техники
Той използва най-различни техники, чрез които да ни накара да повярваме в думите му, а единственото, към което се стреми е да припечели нещо от тези отношения – професионално издигане, различни привилегии и облаги, имащи за цел да се издигне на наш гръб, средства или вещи, които да наследи, за да оправи финансовото си положение.

Манипулаторът обикновено се възползва от факта, че човекът до него му вярва, а още по-опасно става, когато този човек изпитва и дълбоки чувства към него, тогава е по-трудно да забележи, че го използват и се опитват да вземат нещо от него.

Когато усетим накъде отиват нещата и че човекът до нас се опитва по някакъв начин да ни накара да играем по неговите правила, с цел някаква облага веднага, трябва да поставим края на тази паразитна връзка, докато не сме пострадали от този човек.

4. Егоизъм
Егоистът гледа предимно в своята собствена паница. Той е неспособен да се лиши от нещо с цел вие да се почувствате по-добре, тъй като мозъкът му е настроен по-различен начин, който не му позволява да вижда нуждите на другите, а да задоволява единствено своите собствени капризи.

Егоистът трудно показва чувствата си и в любовта е човек, който обича да взима, но без да дава, това се отнася и за секса, за чувствата и за цялостното му поведение спрямо партньора.

Егоистът можем лесно да разпознаем, защото в трудните моменти от връзката, той предпочита да се скатае и да не влага нищо в нея, сякаш е безучастен зрител, който просто не поема никаква отговорност за действията си, а единствената му цел е да задоволи собствените си нужди.

С подобен човек се живее изключително трудно и тази връзка е обречена на много болка и страдание, затова ако усетим, че до себе си имаме човек, който взима без да дава, просто трябва да му бием шута докато не е станало прекалено късно.

5. Скъперничество 
Скъперникът е съсредоточен единствено в това да пресмята всеки разход и да цепи стотинката на две. Той е човек, който е обладан от материалното и парите са се превърнали в най-важното занимание за него, то е и единственото, което може да го накара да се почувства удовлетворен или пък да страда истински, когато ги изгуби.

Светът на този човек се върти в това да спестява от всичко, всеки разход за него е като кървяща рана. Всичко, което прави е с цел да задоволи само и единствено своите собствени нужди и с подобен човек, животът се превръща в един непоносим ад, в който той командва парада, а нашите усилия и труд, отиват директно за негово собствено благо.

С такъв човек трудно бихте могли да се забавлявате, а още повече да изживявате незабравими моменти, защото единственото, което може да изживеете е потискащ срам и неудобство от факта, че това негово отклонение започва да се забелязва и от другите хора. 

Освен това скъперникът е насочил цялата си енергия в това да спестява средства, вместо да се наслаждава на живота и връзката с този човек е потискаща, натоварваща и абсолютно безсмислена, затова е важно навреме да разберете на какъв човек сте попаднали и директно да му биете шута, без дори да се замисляте.