Повече целувки – по-добър секс

  • Сподели:
Повече целувки – по-добър секс

Целувайки се, ставаме по-интимни, започваме да усещаме нещата по различен начин и най-накрая, доста често, всичко завършва със страхотен секс.

Та кой не обича да се целува?! Толкова е романтично, такъв силен емоционален заряд има това действие, че понякога чак се разтреперваме от чувствата, които така внезапно ни връхлитат. Целувката премахва всички бариери и ни тласка напред към нашето уникално сексуално преживяване.

Всеизвестно е също така, че само една-единствена целувка може както да развали, така и да увеличи магията между двама души. Защо е толкова важна тази интимна ласка?

Процесът има своето чисто биологично обяснение. "Доказано е, че слюнката съдържа тестостерон", казва антрположката Хелън Фишер от Държавния университет в американския щат Ню Джърси. "Има също така доказателства, че мъжете предпочитат да се целуват с език, защото по този начин те подсъзнателно се опитват да предадат тестостерон на жените, за да стимулират сексуалното им желание."

"66 на сто от жените и 59% от мъжете са на мнение, че качеството на първата целувка може да "убие" или "роди" връзка", казва Фишер.“Чрез целувката ние всъщност оценяваме потенциалните си интимни партньори."

Има много смисъл в това. Първото нещо, което правим, когато се впускаме в ново любовно приключение, е да се целунем. И винаги след срещата си мислим: "Целува се страхотно!" или "Уф, нещо не ми хареса..." И въз основа именно на тези наши първи впечатления сме склонни или да прекратим, или да продължим по-нататъшните си интимни отношения.

Просто така сме създадени – не можем без целувки! Затова колкото по-често го правим, толкова по-добре както за самите нас, така и за тези около нас. Или както гласи старата китайска поговорка: "Целувката е като солената вода - колкото повече пиеш, толкова повече ожадняваш."

По материали от sheknows.com