Празнуваме 30 години от Черния албум на Metallica

  • Сподели:
Празнуваме 30 години от Черния албум на Metallica

Преди 30 години, на 12 август 1991 rодина излиза албума Metallica! Това е петият студиен албум на американската метъл група Metallica, наречентака от феновете заради обложката - „Черният албум“ (The Black Album). Албумът бележи началото на промяна в музиката на групата от типичния траш метъл от предишните четири албума към по-бавен, по-тежък, но и към по-изискан звук.

На 12 август 2021 година Hammerhead (BG) ще изсвирят „Черният албум“ в чест на 30 годишнината от издаването му! Събитието ще се състои на откритата сцена Арена София, колодрума в Борисова градина, София. Вратите ще отворят в 19 ч, а в 20 ч ще започне шоуто, отдаващо почит към един от най-великите метъл албуми.

Още с появата си петте сингъла от албума: Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam и Sad but True стават хитове и се считат за едни от най-известните и обичани песни на групата.

Metallica получава широко признание и положителни оценки от критиката и бързо се превръща в най-продавания албум на групата. Дебютира на първо място в десет държави и прекара четири последователни седмици на върха на Billboard 200, което го прави първият албум на Metallica, който оглавява класациите на албумите. Черният албум е един от най-продаваните албуми в света, а също и един от най-продаваните албуми в Съединените щати от неговото издаване. През 2012 г. Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка (RIAA) сертифицира албума като 16 пъти платинен, продаден в над шестнадесет милиона копия само в САЩ. Това е и първия албум с това постижение.

 В края на 2019 г. Metallica стана четвъртото издание в американската история, попаднало за 550-та седмица в Billboard 200 и едва второто заглавие прекарало 550 седмици в класациите на албумите.

 През 2020 г. албумът бе класиран на 235 място в списъка на 500-те най-велики албума на всички времена на Rolling Stone.

 Билетите за концерта ще се продават онлайн и в мрежите на Eventim.bg и партньорите им. До 15 юли, включително, цената на билетите ще е 12 лева. След това и до деня на събитието ще е 15 лева, а на 12 август ще е 20 лева.Всеки фен може да използва и опциите, даващи възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи или да го покаже за проверка на място и през телефона си.

Събитието ще се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, според настоящата заповед на Министъра на здравеопазването: използване на не повече от 50% от капацитета на „Арена София“, носене на защитни маски за лице.

 Няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети, включително и чадъри. Ще разрешено внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства.

Всички зрители до 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация, свалена предварително или получена от охраната на входа на "Арена София". Документът трябва да бъде попълнен, подписан и представен на входа, като няма нужда да бъде нотариално заверен.

 Деца до 7 годишна възраст ще влизат на концерта безплатно - с придружител и попълнена декларация. По време на програмата, присъстващите ще могат да се подкрепят с храни и напитки от специално обособените барове.

Предстои много специална вечер под откритото небе!

Събитието се организира с подкрепата на официалния фен клуб на METALLICA у нас – Harvester Of Sofia и професионалните организатори на събития BGTSC.