През септември морето е различно

  • Сподели:
През септември морето е различно

– Знаеш ли каква е разликата между това да посещаваш морето през лятото и съответно през есента?

– Не. Никога не съм мислил по въпроса, дори.

– Лятото - тогава е като задължение. Всички хора са там, независимо от възрастта и пола им. Те ходят поради много и различни причини - да сменят цвета на кожата си, да се разхладят в студената вода, да се полюбуват на множеството разсъблечени тела.

Ходят по работа или за да открият партньора на живота си. Или дори само, за да намерят сексуален обект за вечерта.

Ходят и стоят на плажа по цял ден. Ядат, пият, слушат музика, спортуват, играят карти и още, и още. Ходят с цел. Дали да потъмнеят или просто, за да се забавляват, но винаги знаят защо са там.

– Да, прав си, че защо да ходят през есента? Тогава е студено, почти няма хора, баровете затварят. Защо изобщо някой би посетил морето през есента?

– Заради романтиката. Есента е много специален сезон. Никой не иска септември да идва, всички страдат по отминалото лято, по неспирните партита до зори, по загубените любови. Настъпва една меланхолия, преплитаща се с тъга.

А действителността е много различна. Есента е сезонът на промените, на новото начало, на идеите, на романтиката.

Все едно целият Свят става жълто-кафяв, някак по-унил. Ходиш по пясъка с обувки, загърнат с якето си гледаш пустото море, в теб нахлуват спомени, мисли, идеи. Всеки момент може да завали, да застудее, да задуха.

Но каквото и да стане ти си там, стоиш седнал на пясъка, гледаш залязващото слънце, глъчката от хора я няма, музиката също. Дори и чайките не те безпокоят. Там сте само ти, пясъкът и морето.

Общувате тримата, разказваш своята история, сливаш се с природата.
И ако имаш късмет и погледнеш настрани ТЯ ще е там и ще прави същото като теб.

Тогава ще знаеш, Есента - това е сезонът на новото начало, малко по-унило, малко по-романтично и много, много по-специално…